HomeUitgelichtKNVB kijkt naar aanscherping regels voor corona-afgelastingen

KNVB kijkt naar aanscherping regels voor corona-afgelastingen

De KNVB gaat kijken of het de regels met betrekking op afgelastingen als gevolg van coronabesmettingen binnen een selectie aangescherpt kunnen en moeten worden. Dat meldt de voetbalbond op haar website.

,,De laatste weken hebben relatief veel wedstrijden geen doorgang kunnen vinden vanwege coronabesmettingen binnen de teams. De KNVB gaat bekijken of aanscherping van de regels mogelijk en noodzakelijk is om zo te voorkomen dat nog meer wedstrijden om deze reden worden afgelast”, schrijft de voetbalbond. Met name in de Derde Divisie Zaterdag gingen er veel wedstrijden niet door, maar ook in de Tweede Divisie, Derde Divisie Zondag en Hoofdklasse werden er duels om die reden niet gespeeld.

Verder gaat de KNVB in op het feit dat clubs, nu er toch gevoetbald dient te worden zonder publiek, financieel gedupeerd worden: ,,Veel verenigingen in de tweede en derde divisies ontvangen elk weekend duizenden toeschouwers, die ter plaatse bijvoorbeeld iets te eten en drinken kopen. Daarom betekent het niet mogen spelen met publiek voor deze clubs een financiële strop. Het kabinet werkt momenteel aan een compensatieregeling voor de geleden schade in de sportsector. Dit geldt dus ook voor deze en alle overige amateurverenigingen.”

Gerelateerde artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.