Volg ons

Uitgelicht

KNVB kiest competitiescenario 3: seizoen afgemaakt in twee regionale poules

KNVB kiest competitiescenario 3: seizoen afgemaakt in twee regionale poules

De KNVB heeft de knoop doorgehakt: het seizoen wordt voortgezet middels scenario 3. Dat houdt in dat de Tweede Divisie, beide Derde Divisies en de Hoofdklassen worden gesplitst in twee regionale poules per competitie. Back up plan is scenario 4, het uitspelen van alleen de eerste seizoenshelft met behoud van de resultaten.

Volgens de voetbalbond was 70 procent van de clubs voorstander van het stopzetten van de lopende competitie. Daarbij werd scenario 3 het vaakst als voorkeursscenario genoemd bij de inventarisatie onder de topamateurclubs. ,,Het bestuur amateurvoetbal heeft de uitkomsten van de inventarisatie besproken met de CVTD en het COH en is tot het besluit gekomen de reguliere competities niet meer te hervatten en scenario 3 uit te werken”, schrijft de KNVB op haar website.

Starten begin februari
Met het besluit voor scenario 3 worden de gespeelde resultaten geschrapt. Overige belangrijke beslissingen zijn:
– er wordt uitgegaan dat er medio januari weer gevoetbald mag worden en de aangepaste competitie in het eerste weekend van februari kan starten
– alle clubs in een poule spelen twee keer tegen elkaar: zowel thuis als uit
– de competities lopen tot het weekend van 20 juni (gevolgd door eventuele nacompetities).

Uitwerking details
De KNVB wil uiterlijk op 1 januari de nadere details, zoals de speeldagenkalender, de promotie-/degradatieregeling en de manier waarop clubs zich kunnen plaatsen voor de KNVB beker, bekend maken.

Back up scenario
Mocht er in het eerste weekend van maart nog niet gestart zijn met de poulewedstrijden van scenario 3, dan is het plan om mogelijk over te gaan tot scenario 4, waarbij alleen de huidige eerste seizoenshelft wordt uitgespeeld met behoud van resultaten.

De regionale indelingen zijn als volgt:

Enorm vervelend
Jan-Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, begrijpt dat het stopzetten van de lopende competitie zuur is voor clubs die juist goed waren gestart: ,,We vinden het enorm vervelend voor alle clubs die eerder dit seizoen goed hebben gepresteerd. Gezien het drukke speelschema in deze topcompetities is het uitspelen niet of nauwelijks meer realistisch. Maar wij wilden ook weten hoe de deelnemende verenigingen hier tegenaan kijken en naar welk scenario hun voorkeur uitging. Dankzij deze inventarisatie en het veelvuldige overleg met hun belangenbehartigers hebben we een breed gedragen beslissing kunnen nemen. Deze koerswijziging vraagt flexibiliteit van iedereen, maar we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat, zodra er weer gevoetbald kan worden, er hele competities gespeeld kunnen worden.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht