maandag, november 29, 2021
HomeUitgelichtKNVB informeert clubs: Competities gaan gewoon door, ook zonder publiek

KNVB informeert clubs: Competities gaan gewoon door, ook zonder publiek

De KNVB heeft de clubs in de Tweede en Derde Divisie geïnformeerd dat er de komende weken gewoon gevoetbald wordt. Veel clubs hadden de voetbalbond gevraagd om de komende drie speelrondes uit te stellen, maar daar geeft de KNVB dus geen gehoor aan. Dat meldt PZC-journalist Barry van der Hooft op Twitter.

De komende drie weken mag er van overheidswege geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden, waardoor clubs veel inkomsten missen maar de kosten wel gewoon doorgaan. Het voorstel van veel clubs uit de Tweede en Derde Divisie was daarom om nu vast de winterstop te laten ingaan en de gemiste duels in 2022 in te halen. Clubs waren echter niet unaniem, want een kleine minderheid was wel voorstander van doorvoetballen zonder publiek.

Inmiddels heeft de bond ook een statement naar buiten gebracht. Daarin staat onder meer: ,,Zowel de KNVB als de CVTD zijn het erover eens dat er alles aan moet worden gedaan om de competitie tot een goed einde te brengen. De wedstrijden worden daarom de komende weken zonder toeschouwers gespeeld. Er is namelijk geen zekerheid dat er na 4 december wel met publiek kan worden gevoetbald. De druk op de tweede seizoenshelft zou door uitstellen dermate groot worden, dat er vaker doordeweeks gespeeld moet worden en dit is niet wenselijk voor spelers en publiek. Het standpunt van de KNVB is al sinds de start van de coronaperiode dat als de overheid voetballen toestaat, we dit ook doen.”

Wel worden derby’s waarbij veel publiek verwacht wordt uitgesteld. Dat gebeurt op verzoek van de betreffende burgemeesters. Concreet betekent het dat zowel de Spakenburgse als de Katwijkse derby naar de tweede seizoenshelft gaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS