Volg ons

Uitgelicht

KNVB houdt toch hoop op uitspelen voetbalseizoen

KNVB houdt toch hoop op uitspelen voetbalseizoen

Wellicht tegen beter weten in blijft de KNVB hoop houden dat het huidige voetbalseizoen wellicht toch uitgespeeld kan worden. Enerzijds stelt de voetbalbond dat de verlenging van de maatregelen tot 1 juni niet geldt voor sportverenigingen. Daarnaast hoopt de KNVB dat de UEFA wellicht de voetbalkalender voor het betaald voetbal wil verlengen tot na 30 juni.

,,Er heerste gisteren echter nog wel veel onduidelijkheid omtrent nieuwe maatregelen in verhouding tot sport. En hoewel sport in deze zware tijden slechts bijzaak is, willen wij wel eerst duidelijkheid hebben. Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was”, schrijft de bond op haar website.

De KNVB presenteert daarnaast haar drie scenario’s:
– De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek)
– De betaald voetbal competities worden uitgespeeld na 30 juni (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep)
– De competities worden niet uitgespeeld.

,,Het blijft een puzzel, en bovendien is zonder ingrijpen van de UEFA het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk. Ook de UEFA is nog bezig met scenario’s. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities.”

Ten overvloede stelt de voetbalbond dat navraag leert dat op de huidige maatregelen in ieder geval geen uitzondering voor topsport zal worden gemaakt.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht