vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB: Herstart uiterlijk op 10 en 11 april

KNVB: Herstart uiterlijk op 10 en 11 april

Om dit seizoen nog in competitieverband te kunnen voetballen, zal er uiterlijk op 10 en 11 april weer afgetrapt moeten worden. Dat heeft de KNVB gemeld in een update, waarover Tubantia schrijft. De voetbalbond beslist uiterlijk in de week van 9 februari of hervatting nog reëel is.

Nadat in oktober de competities stil kwamen te liggen, kwam de KNVB na beraadslaging bij de clubs tot twee mogelijke scenario’s om dit seizoen toch nog op enige wijze een vervolg te geven, te weten:

– De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld.
– Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Trainingsopbouw
„Om één van deze scenario’s tot uitvoer te brengen zal er voor de senioren A-categorie uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april gestart moeten worden”, stelt de bond. „Hierbij houden we ook rekening met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart. Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020/’21 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan ook geen promotie/degradatie plaats.”

Alternatieven
De KNVB kijkt ook vast voorzichtig naar alternatieven: „We willen voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien organiseren voor alle categorieën, inclusief het standaardvoetbal. Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD