Volg ons

Derde Divisie

KNVB handhaaft seizoensstart na zomervakantie

KNVB handhaaft seizoensstart na zomervakantie

De KNVB zal ook volgend seizoen de eerste competitiewedstrijden pas na de zomervakantie laten beginnen. De voetbalbond zegt daarmee de wens van het merendeel van de voetballiefhebbers te volgen, kenbaar gemaakt middels een enquete waaraan 3500 leden meededen.

,,Net als in de voorgaande twee seizoenen wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2019/’20 na de zomer afgetrapt. Uit onderzoek onder veel betrokkenen uit het amateurvoetbal kwam deze situatie wederom naar voren als de meest geschikte startperiode. Eind augustus staan de eerste wedstrijden op het programma”, schrijft de bond op haar website. ,,Gebleken is dat het verplaatsen van de start van het amateurvoetbal tot ná de zomervakantie op veel enthousiasme kan rekenen. Het startmoment levert veel voordelen op. Niet alleen hoeven minder voetballers hun eerste wedstrijden te missen, ook kunnen clubs, trainers en spelers zich beter voorbereiden op de aftrap van het voetbaljaar. Bovendien worden in deze situatie meer wedstrijden gespeeld in de lente, waardoor de kans op mooi weer aanzienlijk stijgt en er dus minder kans is op afgelastingen.”

Daardoor zal volgend seizoen de Tweede en Derde Divisie starten op 24 en 25 augustus. Een week later trapt ook de Hoofdklasse af.

Advertentie
Advertentie

Programma

Meer over Derde Divisie