woensdag, december 8, 2021
HomeCompetitiesDerde DivisieKNVB halveert schorsing voor karatetrap JVC-doelman Kanters

KNVB halveert schorsing voor karatetrap JVC-doelman Kanters

Yorrit Kanters heeft met succes het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB aangevochten. Waar de aanklager hem acht maanden schorsing voorstelde vanwege het uitdelen van een karatetrap aan een ploeggenoot tegen UNA, besloot de tuchtcommissie de straf te halveren.

Daardoor is Kanters nu tot 18 april geschorst en mag hij gedurende die periode ook niet meetrainen bij JVC Cuijk. Daarnaast kreeg de doelman vier maanden voorwaardelijke schorsing opgelegd met een proeftijd van twee jaar. De sluitpost is tevreden met de halvering van zijn straf, stelt hij tegen De Gelderlander: ,,Je loopt met een beroepszaak ook het risico dat de straf juist erger wordt, dat er nog maanden schorsing bijkomen. Ik ben blij dat de aanklager inziet dat mijn vergrijp niet in verhouding stond met het schikkingsvoorstel. Nu moet ik zorgen dat me dit niet meer gebeurt.”

JVC Cuijk trok in de winterstop reeds Dani Centen aan als vervanger van Kanters. Onduidelijk is wat het perspectief in Cuijk voor Kanters is na zijn schorsing.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS