zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKNVB gezwicht: Promotieplicht naar Jupiler League van tafel

KNVB gezwicht: Promotieplicht naar Jupiler League van tafel

De verplichte promotie naar de Jupiler League vanuit de Tweede Divisie lijkt van tafel. In een brief die de KNVB heeft gestuurd aan de clubs is te lezen dat in januari opnieuw zal worden gekeken naar de voorwaarden voor promotie.

Onverantwoord
,,De promotieplicht blijft in principe gelden, tenzij het bijvoorbeeld om financiële redenen onverantwoord is om de stap naar het betaalde voetbal te zetten. Promotie mag niet tot gevolg hebben dat het voortbestaan van de clubs of een goed verloop van de competitie in de eerste divisie in gevaar komt”, zo citeert de website van Rijnsburgse Boys uit de brief.

Om tafel
Met de clubs die in de winterstop kans maken op het kampioenschap, gaat de voetbalbond in januari om de tafel om te kijken of het verantwoord is dat zij bij een eventuele titel promoveren. De KNVB heeft hiertoe besloten vanwege de grote bezwaren bij de clubs tegen verplichte promotie.

Afzien van promotie
Uiterlijk eind april beslist de bond of de kampioen van de Tweede Divisie promoveert naar de Jupiler League. Als de kampioen afziet van promotie, promoveert er geen andere Tweede Divisionist in zijn plaats en zal de laatst eindigende club in de Eerste Divisie vrijwel zeker dus ook niet degraderen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD