Volg ons

Uitgelicht

KNVB: Geen andere vergoeding toegestaan dan onkosten- of vrijwilligersvergoeding

KNVB: Geen andere vergoeding toegestaan dan onkosten- of vrijwilligersvergoeding

De KNVB gaat elke vergoeding anders dan een daadwerkelijke onkostenvergoeding of een vrijwilligersvergoeding vanaf het seizoen 2022/2023 verbieden. Dat stelt de voetbalbond op haar website.

Spelersbetalingen
Dat voorstel is goedgekeurd door de bondsvergadering van de KNVB maandag. ,,Binnen het amateurvoetbal is al langer discussie over het betalen van spelers en onder welke voorwaarden dat wel en niet zou moeten worden toegestaan. Onder de nieuwe regelgeving mogen verenigingen nog steeds spelerscontracten afsluiten die zijn geregistreerd bij de KNVB. Daarmee zijn deze spelers contractspelers zoals vastgelegd in de reglementen van de bond. De nieuwe regelgeving verbiedt echter verenigingen om spelers voor deelname aan wedstrijden en trainingen te betalen via derden, zoals sponsors of aan een vereniging gelieerde stichting. Zo blijven alleen amateurspelers over die géén vergoeding ontvangen, behalve een daadwerkelijke onkostenvergoeding of een vrijwilligersvergoeding volgens de vrijwilligersregeling”, motiveert de bond het besluit.

Hoge straffen
De KNVB zegt steekproeven te gaan uitvoeren om de regels te handhaven. ,,Clubs en spelers zullen worden gestraft wanneer ze de regels overtreden. Dat kan voor spelers bijvoorbeeld gaan om lange uitsluitingen of schorsingen en voor clubs om plaatsing in een lagere klasse of het inhouden van maximaal vijf wedstrijdpunten op de ranglijst van de lopende competitie.”

De voetbalbond kondigde het voornemen om ‘zwarte betalingen’ tegen te gaan.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht