Volg ons

Uitgelicht

KNVB gaat hard optreden tegen zwarte betalingen

KNVB gaat hard optreden tegen zwarte betalingen

De KNVB wil zwarte betalingen uit het amateurvoetbal weren middels de invoering van verplichte geregistreerde contracten en hoge straffen voor clubs en spelers die zich toch schuldig maken aan onderhandse vergoedingen. Dat meldt RTV Rijnmond.

,,Tijdens de voorjaarsvergaderingen van 2020 zou er een besluit worden genomen over amateurs met een contract buiten de KNVB om. Door de coronacrisis wordt het vermoedelijk verschoven naar de najaarsvergaderingen later dit jaar. Het streven is nog altijd om op 1 januari 2021 die voorstellen in te voeren. Dat zou inhouden dat betaalde amateurspelers vanaf het seizoen 2021/2022 moeten beschikken over een bij de KNVB bekend contract”, schrijft de regionale omroep.

Hoge straffen moeten ervoor zorgen dat clubs het wel uit hun hoofd laten om spelers nog zwart te betalen: ,,Als de regels worden overtreden, riskeren club en speler zware straffen. Een speler kan voor maximaal vijf jaar geschorst worden, terwijl de club zou kunnen degraderen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht