zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB gaat beslissingsduels schrappen

KNVB gaat beslissingsduels schrappen

Vanaf het komende seizoen zullen er geen beslissingswedstrijden meer worden gespeeld in de Tweede Divisie en de Derde Divisie. Clubs die gelijk eindigen, zullen net zoals in de Eredivisie als de Jupiler League voortaan worden gescheiden op basis van doelsaldo.

Belasting te groot

De KNVB heeft dit besluit genomen vanwege de overvolle speelkalender. De stap van de Topklasse naar de Tweede en Derde Divisie heeft namelijk ook een uitbreiding tot gevolg. Er wordt komend seizoen in poules van achttien in plaats van zestien gespeeld. Met 34 competitierondes is het een vol schema en vindt de bond dat de belasting anders te groot gaat worden. Ook wordt er gekeken om op lagere niveaus dit door te voeren, omdat de KNVB uniformiteit wil behouden.

Geen prachtige finales meer

Dit seizoen worden er nog wel beslissingswedstrijden gespeeld om het kampioenschap en bij directe degradatie. Voor plaatsen bij de nacompetitie of periodetitels wordt al wel naar het doelsaldo gekeken. Het verdwijnen van de beslissingsduels zorgt er voor dat schitterende finales voortaan een stuk minder voor zullen komen. De meest in het oog springende beslissingsduels van de afgelopen jaren was de titelstrijd in de Topklasse Zaterdag tussen Spakenburg en GVVV, gespeeld in het stadion van FC Volendam, en Noordwijk tegen Quick Boys om de titel in de Zaterdag Hoofdklasse.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD