dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKNVB drukt licentie-eisen niet door: "Nu een gezonde organisatie krijgen"

KNVB drukt licentie-eisen niet door: “Nu een gezonde organisatie krijgen”

Afgelopen donderdag ging een grote afvaardiging van de clubs in de Tweede en Derde Divisie het gesprek aan met de KNVB inzake de licentie-eisen. De uitkomst: de voetbalbond zal het niet opnemen tegen de ploegen die vooralsnog ‘dwarslagen’. Alle betrokken partijen gaan met elkaar in gesprek om tot een nieuw voorstel te komen, zo legt Gert-Jan Pruijn uit aan TweedeDivisie.org

Studeren op een nieuw plan

Een woordvoerder van de KNVB vertelde aan De Telegraaf dat men in Zeist gaat studeren op een nieuw plan. “Dat moet gebeuren in overleg met een vertegenwoordiging van de clubs die zowel voor als tegen zijn. Want er zijn ook clubs die zich al akkoord hadden verklaard met de licentie-eisen. Het is duidelijk dat we snel een oplossing willen aandragen.”

‘Een hele positieve bijeenkomst’

Voorzitter Gert-Jan Pruijn van de Koninklijke HFC spreekt in gesprek met TweedeDivisie.org van een goed en vooral constructief gesprek. “Vriendelijk en beheerst, respectvol. Het was eigenlijk een positieve en constructieve bespreking, met veel begrip over en weer over complicaties en lastige zaken. De regels zijn zoals ze zijn en je kunt niet zomaar zeggen: vandaag mag je niet door rood rijden, maar we hebben zoveel mensen die vinden dat het mag, dus morgen doen we het wel. Er moet nog wel wat water naar de zee voordat je dat mag concluderen. Maar het was een hele positieve bijeenkomst.”

Er was bijzonder veel kritiek op het voorstel van de KNVB. Juriste Marjan Olfers trok zelfs in twijfel of het plan van de voetbalbond juridisch gezien wel klopte. Zou de KNVB dat inmiddels zelf óók ingezien hebben? “Die conclusie zal wel getrokken zijn…”, stelt Pruijn, hoewel het hem niet verrast heeft dat het gesprek zo vruchtbaar was. “Ook Tweede en Derde Divisie-verenigingen zijn de KNVB, dus ja, als je dat mede vormt, dan ben je het ook mede. Dan is het ook logisch dat je over dit soort dingen met elkaar in gesprek bent en blijft, want je moet er toch samen uit komen.”

Géén overwinning, maar ook geen verlies

Volgens de HFC-voorzitter kunnen we echter niet spreken van een overwinning voor het amateurvoetbal. “In dit soort trajecten moet je helemaal niet spreken over winnaars en verliezers. Het gaat erom dat wij met zijn allen een gezonde organisatie van het amateurvoetbal krijgen. Dat is geen winnen en verliezen, dat is gewoon het er met elkaar over hebben en op die manier tot een gezonde organisatie komen.”

Het is onduidelijk wanneer de clubs nu een nieuw voorstel voorgeschoteld krijgen. Op 21 maart staat de zogenaamde bondsvergadering op de programma en het zou kunnen dat de voorstellen dan aangenomen kunnen worden. Pruijn kan daarover geen duidelijkheid verschaffen, maar wel stipt hij als laatste nog aan dat het vanaf nu tweerichtingsverkeer is tussen de KNVB en de amateurclubs. “Wij gaan daarover in gesprek met elkaar.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD