maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagKNVB draait: geen instroom extra beloftenteams

KNVB draait: geen instroom extra beloftenteams

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, is gezwicht voor de druk. De komende twee seizoenen stromen er geen extra beloftenteams in. Tijdens de bijeenkomst van de clubs uit de Tweede en Derde Divisie met de KNVB heeft de voetbalbond dit bekend gemaakt.

Heet hangijzer

De beloftenteams zijn sinds de invoering van voetbalpiramide een heet hangijzer geworden. De amateurploegen zijn fel tegen de komst van deze teams, terwijl de KNVB de deur juist wagenwijd op heeft gezet. Dit zorgde in de afgelopen weken tot een groeiende weerstand onder de de clubs uit de Tweede en Derde Divisie. Diverse brieven werden er verstuurd richting Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. Van der Zee voelde zich genoodzaakt om in de aanloop naar de bijeenkomst van woensdagavond met geruststellende woorden te komen. Hij stelde dat er nog niets besloten was en dat er ook woensdag nog niets besloten zou worden.

Lees ook: KNVB maakt competitieschema nog niet bekend

Geen extra beloftenteams

In maart kondigde de KNVB aan dat er vanaf het seizoen 2018-2019 extra beloftenteams aan de diverse divisies zouden worden toegevoegd. Woensdagavond maakte Van der Zee bekend dat dit besluit wordt teruggedraaid. Van der Zee moet terug naar de bondsvergadering om hier nieuwe plannen op te stellen.

Later meer…

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD