Volg ons
KNVB

Derde Divisie Zondag

KNVB draait: geen instroom extra beloftenteams

KNVB draait: geen instroom extra beloftenteams

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, is gezwicht voor de druk. De komende twee seizoenen stromen er geen extra beloftenteams in. Tijdens de bijeenkomst van de clubs uit de Tweede en Derde Divisie met de KNVB heeft de voetbalbond dit bekend gemaakt.

Heet hangijzer

De beloftenteams zijn sinds de invoering van voetbalpiramide een heet hangijzer geworden. De amateurploegen zijn fel tegen de komst van deze teams, terwijl de KNVB de deur juist wagenwijd op heeft gezet. Dit zorgde in de afgelopen weken tot een groeiende weerstand onder de de clubs uit de Tweede en Derde Divisie. Diverse brieven werden er verstuurd richting Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. Van der Zee voelde zich genoodzaakt om in de aanloop naar de bijeenkomst van woensdagavond met geruststellende woorden te komen. Hij stelde dat er nog niets besloten was en dat er ook woensdag nog niets besloten zou worden.

Lees ook: KNVB maakt competitieschema nog niet bekend

Geen extra beloftenteams

In maart kondigde de KNVB aan dat er vanaf het seizoen 2018-2019 extra beloftenteams aan de diverse divisies zouden worden toegevoegd. Woensdagavond maakte Van der Zee bekend dat dit besluit wordt teruggedraaid. Van der Zee moet terug naar de bondsvergadering om hier nieuwe plannen op te stellen.

Later meer…

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag