Volg ons

KNVB Beker

KNVB-directeur Van der Zee: ‘Veronderstel dat KNVB bekerduels mogen doorgaan’

KNVB-directeur Van der Zee: ‘Veronderstel dat KNVB bekerduels mogen doorgaan’

KNVB-directeur Jan-Dirk van der Zee gaat ervan uit dat topamateurclubs de geplande duels in de KNVB beker nog wel mogen spelen. Dat stelde de bestuurder in gesprek met de NOS.

Navraag doen bij ministerie
,,De KNVB beker is een betaald voetbaltoernooi. Als het amateurvoetbal daar dan in zit, dan zou je mogen veronderstellen dat ze mogen voetballen. De vraag is alleen of dat praktisch kan. Dat weten we nu nog niet. Dat moeten we woensdag bij het ministerie van VWS en ook intern ons op gaan beraden hoe we daar de clubs in gaan helpen”, stelde Van der Zee.

Optrainen
Het is alleen de vraag of het ook praktisch haalbaar is: ,,Als we nu vier weken geen competitie mogen spelen dan is het wel interessant om te kijken wat we met de clubs in de KNVB bekercompetitie, wat een betaald voetbaltoernooi is, wat daarmee moet gebeuren. Die mogen trainen op anderhalve meter, dat is niet echt een voetbaltraining. Zijn die dan fit genoeg om te kunnen spelen? Ze moeten getest worden. Die moeten misschien weer optrainen als ze vier weken stil hebben gestaan. Dat zijn allemaal vragen die we de komende dagen willen beantwoorden.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over KNVB Beker