Volg ons

Uitgelicht

KNVB-directeur Van der Zee schetst alternatieve scenario’s voor competitie en bekertoernooi

KNVB-directeur Van der Zee schetst alternatieve scenario’s voor competitie en bekertoernooi

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, heeft tegenover FOX Sports zijn licht laten schijnen over hoe het verder moet met de competities dit seizoen en het KNVB bekertoernooi. De bestuurder schetst verschillende scenario’s.

Competitiescenario’s
Over de competities, die voor zeker enkele weken stilliggen, zegt hij: ,,We hebben een aantal knoppen waaraan we kunnen draaien als KNVB. Dat hebben we ook met de belangenorganisaties, waarvan degene die de Tweede en Derde Divisie vertegenwoordigt, afgesproken en dan moeten in overleg treden wat we gaan doen. Knoppen zouden zijn: we gaan de competitie halveren, we gooien de nacompetities eruit, we gaan de KNVB beker stopzetten, ik noem maar wat.”

KNVB Beker
Wat betreft het bekertoernooi is het ook van belang welke flexibiliteit er vanuit het profvoetbal is: ,,Ik zal met mijn collega Eric Gudde om tafel moeten om te kijken of er iets van ruimte zit in het programma. Maar iedereen weet: dat programma zit ook overvol. Een optie is om de wedstrijden op een bepaalde manier in te halen, het toernooi stoppen zou een optie kunnen zijn of het amateurvoetbal eruit. Dat zijn de drie opties volgens mij.”

De KNVB hoopt vandaag met meer duidelijkheid te komen of de amateurclubs die nog in het KNVB bekertoernooi zitten hun wedstrijden mogen en kunnen spelen van het ministerie.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht