dinsdag, maart 9, 2021
Home Competities Tweede Divisie 'KNVB-directeur Van der Zee dreigde FC Lienden met zware sancties'

‘KNVB-directeur Van der Zee dreigde FC Lienden met zware sancties’

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee zou het bestuur van FC Lienden, kort nadat haar hoofdsponsoren besloten per direct de stekker uit het topamateurvoetbalavontuur trokken, hebben gedreigd met zware sancties. Dat beweert de Betuwse club bij monde van voorzitter Dick van Ommeren op haar website.

- Advertentie -

De maat genomen
,,Nadat het besluit van hoofdsponsoren Adrie Timmer en Nico Wagenvoort wereldkundig werd gemaakt is er heel veel gebeurd: Allereerst werden wij als dagelijks bestuur uitgenodigd door de directeur van de sectie amateur voetbal om met gillende sirenes naar Zeist te komen. Alwaar ons flink ‘de maat’ genomen werd met name hoe we het is ons hoofd haalden om halverwege de competitie te stoppen. Er werd met allerlei sancties gedreigd die zelfs voor de breedtesport van onze vereniging gevolgen zou kunnen hebben. Onder andere werd genoemd het uit competitie halen van alle teams, zowel senioren als de jeugd. Ook werd er gedreigd met een boete van maximaal 25.000 euro.”

Weinig begrip
,,Uiteraard hebben wij de situatie bij onze vereniging uitgebreid toegelicht en weerwoord gegeven, maar daar was erg weinig begrip voor. De boodschap die we meekregen kwam er op neer, dat wij als verenigingsbestuur onze uiterste best moesten doen om het seizoen af te maken en dat we ons anders maar voor moesten bereiden op een of meerdere van de hierboven genoemde sancties.”

Toekomst
Zoals bekend slaagde trainer Hans van de Haar erin nieuw sponsorgeld binnen te halen en werd in samenwerking met de Nordin Wooter Academy en de Peter Barendse Academy een doorstart gerealiseerd. Het blijft echter onzeker of FC Lienden volgend seizoen in staat is om topamateurvoetbal te blijven spelen. ,,Alle opbrengsten die het komende half jaar uit initiatieven binnenkomen worden gereserveerd voor het volgende seizoen, dus niet meer besteed in dit seizoen. Uiteraard zal het succes van deze plannen en de inkomsten die hieruit voortvloeien bepalend zijn voor het doorgaan in het volgende seizoen hetzij Tweede dan wel Derde Divisie. De definitieve keus hieromtrent zal ergens eind april gemaakt dienen te worden.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES