Volg ons

Aan het woord

KNVB-directeur Van der Zee: “18 instromende beloftenteams onwenselijk”

KNVB-directeur Van der Zee: “18 instromende beloftenteams onwenselijk”

Opvallende uitspraken van Jan-Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. De bondsbestuurder noemt het ‘niet wenselijk’ dat 18 profclubs hebben aangegeven alsnog te willen instromen in de voetbalpiramide. Bovendien noemt hij de vele uiteenlopende aanvangstijden afgelopen seizoen ‘een gedrocht.’ Van der Zee doet deze uitspraken bij HHC NOW, deze talkshow zal donderdagavond te zien zijn via het YouTube-kanaal van HHC TV.

Schrokken ons wezenloos

Volgens Van der Zee is de instroming van beloftenteams onontkoombaar geworden, doordat er een deal is gesloten over de verlaging van de licentie-eisen: “We wisten dat bij de uitwisselingsdeal met de BVO’s men met beloftenteams zou gaan komen. Die deal hebben we met elkaar bij de bondsvergadering gesloten.. Toen hebben we het tot 1 april open gezet, maar toen er zich 18 clubs aanmeldden schrokken we ons wezenloos. Ook ik. Daar ben ik niet blij mee. Zoals ik er tegenaan kijk is dat niet wenselijk.”

Een gedrocht

Wat betreft de huidige uiteenlopende speeltijden zegt hij: “Ik vind het een gedrocht. De maandagavond zou eraf moeten. Wat lastig is, is dat de zaterdag- en zondagclubs het niet eens zijn over de speeltijden. Ik heb tegen de belangenorganisaties daarvan gezegd dat ze het samen eens moeten zien te worden. Wat helpt is dat FOX Sports al wat signalen heeft afgegeven met één vaste speeltijd, bijvoorbeeld alle wedstrijden op zaterdag om half vier.” Op 7 juni praat de KNVB met de clubs over de knelpunten. Eind juni moet bovendien een rapport van een ingeschakeld adviesbureau afgerond moeten zijn waarin het eerste seizoen in de Tweede en Derde Divisie is geëvalueerd. De clubs kwam vorige week zelf al met een rapport, waarin ze vernietigend waren over onder meer de beloftenteams.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Aan het woord