Home Uitgelicht KNVB dient plan in voor '1,5 meter sporten'

KNVB dient plan in voor ‘1,5 meter sporten’

De KNVB heeft bij de regering een plan ingediend dat ziet op het sporten op 1,5 meter afstand tussen voetballers. Dat meldt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, op Twitter na vragen van AFC-coryfee Jack van Gelder.

- Advertentie -

Van der Zee stelt dat de KNVB ‘klaar is’ om op een andere manier de sport in te richten wanneer het kabinet aanstaande dinsdag besluit om de geldende corona-maatregelen te versoepelen. Hoe dat er exact uit zou komen te zien, is niet duidelijk. ,,Communicatie verloopt via bestuurders. Veel is afhankelijk van besluit morgen. Kunnen we gefaseerd sporten ja/nee. Doelgroepspecifiek ja/nee. Wij hebben plan ingediend voor 1,5 meter sporten. En zijn er klaar voor.” Eerder riep premier Rutte alle sectoren op om na te denken en met plannen te komen hoe hun sector weer opgestart zou kunnen in de nieuwe ‘anderhalve meter samenleving’.

Daarnaast zegt Van der Zee samen met het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het NOC*NSF bezig te zijn met financiële hulp voor clubs die het zwaar hebben door het abrupt gestopte seizoen.


.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES