Volg ons

Derde Divisie

KNVB: ‘Competitie eindigt 30 juni, geen ‘paasdubbel’ en mogelijk verlengde overschrijvingstermijn’

KNVB: ‘Competitie eindigt 30 juni, geen ‘paasdubbel’ en mogelijk verlengde overschrijvingstermijn’

Vanzelfsprekend is er nog geen enkele duidelijkheid wanneer de bal weer zal rollen op de voetbalvelden van de amateurclubs in Nederland. De KNVB maakte in een schrijven aan de clubs bekend dat het streven is om de competities indien mogelijk in zijn geheel af te werken, maar dat het seizoen in ieder geval zou moeten eindigen op 30 juni 2020. 

Naast de voornoemde datum maakte de nationale voetbalbond tevens bekend dat er, indien de competitie dan al hervat zou kunnen worden, geen dubbelprogramma plaats zal vinden tijdens het paasweekend. ,,Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld tot en met 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s. Streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen. Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af. Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het paasweekend geen dubbel programma ingepland worden. Ons uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit in verband met de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020-2021.”

De KNVB maakte in het schrijven ook duidelijk dat indien noodzakelijk de uiterste datum van overschrijving naar een nieuwe vereniging verschoven zou kunnen worden. Nu is die datum vastgesteld op 15 juni 2020

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie