zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKNVB blokkeert komst Van Malten bij UNA

KNVB blokkeert komst Van Malten bij UNA

UNA kan de komst van Richard van Malten vergeten. De Tweede Divisionist dacht de rechtsback van RKSV Nuenen binnen te hebben, maar de KNVB stak hier uiteindelijk toch een stokje voor. Binnenlandse transfers hadden voor 15 juni afgerond moeten worden, tenzij het om contractspelers over spelers uit het buitenland gaat.

KNVB eerst akkoord, later niet

UNA informeerde ook voor de zekerheid bij de KNVB of Van Malten de overstap kon maken. Hier kwam volgens het Eindhovens Dagblad aanvankelijk een positief antwoord op. Later nam de voetbalbond toch weer contact op met de club uit Veldhoven om aan te geven dat er toch geen toestemming was om Van Malten te verwelkomen. Door de naam van Van Malten kan nu dus een streep getrokken worden. “Een geval van miscommunicatie”, verklaarde teammanager Tiny van Boekel tegenover het Eindhovens Dagblad. De verdediger blijft zodoende spelen voor RKSV Nuenen, dat uitkomt in de hoofdklasse (zondag).

Vermoedelijk geen nieuwe speler voor UNA

Van Malten was de beoogde speler om de achterste linie in de breedte te versterken. Nu zijn komst in het water is gevallen verwacht UNA niet dat er een andere speler komt. “Het wordt nu wel heel erg kort dag want 1 september sluit de transfermarkt indien we in het buitenland nog iemand willen halen.” Eerder deze maand liet UNA-trainer Mark Schenning aan TweedeDivisie.org weten dat hij hoopt op nog een aanvaller en een rechtsbenige verdediger, omdat de ploeg uit de Tweede Divisie te smal is. Het wordt voor UNA nu een race tegen de klok om de groep verder aan te vullen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD