woensdag, 28 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieKNVB blokkeert definitief overname FC Den Bosch door Kakhi Jordania

KNVB blokkeert definitief overname FC Den Bosch door Kakhi Jordania

FC Den Bosch mag haar aandelen niet verkopen aan Kakhi Jordania. Dat heeft de beroepscommissie van de KNVB besloten. De Brabantse club kan volgens de commissie niet voldoende aantonen dat het geld van de Georgische zakenman geen oorsprong heeft in illegale activiteiten.

Jordania is al bijna een jaar bezig FC Den Bosch over te nemen. Nadat de licentiecommissie weigerde toestemming te geven, stelde Den Bosch beroep in. De voetbalbond beschrijft het proces:
,,FC Den Bosch tekende beroep aan tegen het besluit van de licentiecommissie. Op 25 mei 2019 sprak de beroepscommissie een tussenvonnis uit. Daarin verduidelijkte de beroepscommissie het normenkader dat gehanteerd dient te worden bij toetsing aan de integriteitsnorm. Om aan de integriteitsnorm te voldoen dient een BVO volgens de beroepscommissie met redelijke mate van zekerheid aan te tonen dat het te investeren vermogen niet afkomstig is uit (of verband houdt met) illegale activiteiten. Daarnaast gaf zij in het tussenvonnis opdracht tot een aanvullend onderzoek door externe deskundigen. Nadat FC Den Bosch en de licentiecommissie in de gelegenheid waren gesteld om te reageren op het rapport van de deskundigen, heeft de beroepscommissie uitspraak gedaan. Evenals de licentiecommissie komt de beroepscommissie, mede op basis van het verrichte aanvullend onderzoek, tot het oordeel dat FC Den Bosch in dit geval niet met redelijke mate van zekerheid heeft aangetoond dat het te investeren vermogen niet afkomstig is uit (of verband houdt met) illegale activiteiten.”

Tegen de beslissing is geen beroep meer mogelijk. Jordania kan wel naar de rechter stappen om een bodemprocedure te starten, maar het is de vraag of hij dat zal doen. De Georgiër was bereid 2,5 miljoen euro te betalen voor de aandelen en bovendien te investeren in de club. Het is niet duidelijk wat de gevolgen zijn van de mislukte overname voor FC Den Bosch. De club krijgt wel meer tijd van de KNVB om haar begroting voor komend seizoen in te dienen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD