maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKNVB besluit afscheid te nemen van het ABBA-systeem bij strafschoppenserie

KNVB besluit afscheid te nemen van het ABBA-systeem bij strafschoppenserie

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond maakte woensdag via de officiële website wereldkundig dat men dit lopende seizoen geen gebruik meer zal maken van het zogenoemde ABBA-systeem bij een strafschoppenserie. Tevens werd duidelijk dat er in de eerste ronde van de KNVB Beker, die plaats zal vinden op 19 en 20 oktober, bij een gelijke stand na negentig minuten voetbal er geen verlenging gespeeld zal worden, maar dat de beslissing direct zal vallen via de strafschoppenserie.

Oude systeem
Het voorgaande seizoen werd de penaltyserie nog afgewikkeld door middel van het voornoemde ABBA-systeem. Dit hield in dat één van de ploegen de eerste strafschop mocht nemen en dat de tegenstander vervolgens twee keer achter elkaar achter de bal mocht gaan staan. Dit dan weer gevolgd door twee strafschoppen van de eerste ploeg en zo dan verder. Dit seizoen grijpt de KNVB dus weer terug naar de oude vertrouwde wijze waarbij de strafschoppen om en om genomen dienen te worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD