dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsFC LisseKNVB beslist: Veelbesproken strafschoppenserie moet over tussen FC Lisse en Hoek

KNVB beslist: Veelbesproken strafschoppenserie moet over tussen FC Lisse en Hoek

FC Lisse en Hoek staan op last van de KNVB op woensdag 4 oktober om 21:00 uur weer tegenover elkaar in de bekercompetitie. De voetbalbond besloot dat de ploegen de strafschoppen opnieuw moeten nemen omdat arbiter Marc Nagtegaal vorige week een reglementaire fout maakte tijdens de eerdere serie penalty’s.

FC Lisse
FC Lisse won recent na strafschoppen met 5-4 en dacht zich op die wijze te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De arbiter had de penalty’s echter laten nemen volgens het zogenoemde ABBA-principe. Dit in strijd met de door de voetbalbond gestelde regels.

ABBA-principe
Het ABBA-principe stelt dat een team start met de strafschoppenserie en dat vervolgens het andere team twee penalty’s mag nemen. Daarna mag team één dan weer twee keer vanaf de stip een poging doen om tot scoren te komen. Onderzoek zou hebben uitgewezen dat deze formule eerlijker zou zijn, maar de KNVB staat dit tot dusver niet toe.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD