Volg ons

Derde Divisie

Update: KNVB gelast alle duels van Brabantse amateurclubs af ivm Corona-virus

Update: KNVB gelast alle duels van Brabantse amateurclubs af ivm Corona-virus

UPDATE De KNVB heeft alle amateurwedstrijden van Brabantse clubs voor komend weekend afgelast. De voetbalbond volgt daarmee het advies van sportkoepel NOCNSF.

,,Het gaat om de thuis- en uitwedstrijden van alle Brabantse veld- en zaalvoetbalverenigingen. Ook alle door de KNVB georganiseerde bijeenkomsten in Brabant vinden geen doorgang. De genomen maatregelen gelden tot en met maandag 16 maart. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. De afgelaste amateurwedstrijden in Brabant zullen op een nader te bepalen datum worden ingehaald. In de rest van Nederland gaan de amateurvoetbalwedstrijden wel gewoon door”, licht de bond het besluit toe.

Diverse geledingen van de KNVB komen vandaag bij elkaar om te spreken over maatregelen en gevolgen vanwege de uitbraak van het Corona-virus. Dinsdag besloot burgemeester uit Noord-Brabant al een streep te zetten door de Eredivisie- en Eerste Divisie-duels van clubs uit de zuidelijke provincie dit weekend. Ook andere evenementen waar meer dan duizend toeschouwers op af zouden komen zijn afgelast.

Onduidelijk was toen nog welke gevolgen het zou hebben voor het (top)amateurvoetbal. Komend weekend spelen onder andere Brabantse clubs in de Tweede en Derde Divisie een thuiswedstrijd. Echter, ook op lager niveau staan honderden wedstrijden gepland tussen voetballers uit de provincie Noord-Brabant en andere delen van het land. Vorig weekend gebeurde het al incidenteel dat clubs van buiten weigerden te spelen tegen een Brabantse opponent. Het was toen onduidelijk hoe de KNVB met die weigering om zou gaan.

Het RIVM riep dinsdag op tot zeven dagen van sociale isolatie voor Noord-Brabant in een poging de verdere uitbraak van het virus te beteugelen. Percentueel de meeste besmettingsgevallen komen uit Noord-Brabant. De KNVB hanteert, net als alle overheidsinstellingen, de lijn dat het advies van het RIVM wordt gevolgd.

Inmiddels is dus duidelijk geworden dat alle duels van Brabantse amateurclubs van komend weekend niet doorgaan.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie