Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

KNVB beker: zevenklapper voor OFC, OSS’20 schakelt HFC uit

KNVB beker: zevenklapper voor OFC, OSS’20 schakelt HFC uit

In de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker is OSS’20 er in geslaagd tweede divisionist Koninklijke HSC uit te schakelen. Ook Kozakken Boys, OFC en UNA mogen zich melden in het hoofdtoernooi.

OFC kende weinig problemen met het in de eerste klasse uitkomende DOS kampen. Op het veld van het Amsterdamse OSV, waar het duel werd gespeelt omdat OFC geen goede lichtinstallatie heeft, kwamen de Kampenaren na 17 minuten nog wel aan de leiding door een doelpunt van Twan Knul. Na een halfuur stond het weer gelijk, Mukhtar Suleiman was de maker van het doelpunt. Na de pauze stelde OFC de overwinning eenvoudig veilig Bilal El Amrani (2 x) Niels Springer (2x), Mukhtar Suleiman (met zijn tweede van de avond) en Victor van der Linde zorgden voor een 7-1 eindstand.

Kozakken Boys had in de eerste helft een overwicht tegen DEM, maar wist dit niet om te zetten in grote kansen. Na de rust werd de wedstrijd wat opener, waarbij Kozakken Boys vooral voetbalde en DEM de zaken verdedigend uitstekend op orde had en zo nu en dan met een snelle uitbraak gevaarlijk was. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een 0-0 eindstand en verlenging, maar diep in blessuretijd was het dan toch raak voor Kozakken Boys. Nizar Mekkaoui, met een schitterende goal.

Na een aantrekkelijke beginfase kwam OSS’20 na 10 minuten op voorsprong op bezoek bij Koninklijke HFC. Jos Peltzer was de maker van de 0-1. Gedurende de eerste helft kon de zondag derde divisionist vrij eenvoudig overeind blijven, maar na de thee schakelde HFC een tandje bij. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar OSS slaagde erin stand te houden. Daardoor mogen de Brabanders zich melden in de eerste ronde van het hoofdtoernooi.

Op de Kooltuin maakten Rijnvogels en UNA er een aantrekkelijke wedstrijd van. Na een half uur spelen kwam de hoofdklasser uit Katwijk, enigszins tegen de verhouding in, op voorsprong door een goal van Virgil Tsjin Asjoe. Die stand beef tot een kwartier na rust op het bord staan, tot dat aanvoerder Niek van Boekel de gelijkmaker voor UNA binnenwerkte. Het echte spektakel vond plaats tussen minuut 70 en 75, toen er maar liefst drie doelpunten vielen: eerst kwam UNA op voorsprong via Max vd Akker, maar 2 minuten later stond het alweer gelijk door een eigen goal van de zeer sterk spelende back Louisben Jagt. De kleine vleugelverdediger blokte een voorzet van Jaap van Duin, maar zag de bal achter zijn eigen keeper verdwijnen. Lang bleef de gelijke stand niet op het bord, want via een fantastische goal van andermaal Niek van Boekel greep UNA andermaal het heft in handen. Het bleef spannend tot vlak voor het einde, maar toen besliste Brian Boogers, met een geplaatste kopbal, de wedstrijd definitief: 2-4.

Ook Achilles Veen (2-0 winst op Gemert), Groene ster (2-3 winst op Excelsior’31 na verlenging) en eersteklasser DTS Ede (dat Unitas in de verlenging op eigen veld verraste met 3-1) zijn doorgestoten tot het hoofdtoernooi. Van deze wedstrijden lees je in de loop van donderdagochtend uitgebreide reportages bij voetbal247.nl.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag