donderdag, juli 7, 2022
HomeClubsASWHKNVB Beker | Yildirim loodst ASWH langs Eemdijk, Volendam (am) en Staphorst...

KNVB Beker | Yildirim loodst ASWH langs Eemdijk, Volendam (am) en Staphorst strijdend ten onder

Ismail Yildirim speelde woensdagavond de hoofdrol tijdens de confrontatie tussen Eemdijk en ASWH. Hij was goed voor drie treffers waardoor laatstgenoemde ploeg zich wist te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB Beker (1-4). De amateurs van Volendam verloren op het eigen sportcomplex van Vitesse (1-2) en Staphorst ging net onderuit tegen PEC Zwolle (0-1).

Eemdijk – ASWH
De uitspelende ploeg beleefde een bliksemstart. In de vierde minuut was het al raak voor ASWH. Ismail Yildirim bleef kalm na een fout in de opbouw bij Eemdijk (0-1). ASWH wist in de 27ste minuut de voorsprong te verdubbelen, weer werd als doelpuntenmaker Yildirim op het wedstrijdformulier gezet (0-2). Nu wist hij het net van de tegenstander te vinden met een schot van buiten het strafschopgebied (0-2). Net voor de pauze kreeg Eemdijk een nieuwe dreun te verwerken. De ploeg moest met tien man verder spelen nadat Zakaria El Bennay de rode kaart kreeg van de scheidsrechter na een harde overtreding. Na 73 minuten kwam er weer wat hoop op een goed resultaat bij Eemdijk. Jeffrey van den Dikkenberg zorgde voor 1-2. Lang kon men daar echter niet van genieten want in de 82ste minuut schoot Peter Verhoeve de bal achter de doelman van Eemdijk (1-3). In de slotfase maakte Yildirim zijn derde van de avond en plaatste daarmee de eindstand van 1-4 op het scorebord.

Volendam (am)  – Vitesse
De Arnhemse formatie was gewaarschuwd nadat het vorig seizoen in de eerste ronde onderuit ging tegen de amateurs van Swift. Op het volgens de verhalen slechte kunstgrasveld kwam Vitesse al na zestien minuten spelen op voorsprong. Maikel van der Werff scoorde staand bij de tweede paal na een goed genomen hoekschop (0-1). Nog voor de pauze wist Vitesse het duel in het slot te gooien. In de 41ste minuut wist de amateurploeg van Volendam de bal niet goed weg te werken en daar wist Darfalou van te profiteren (0-2). Vitesse leek in de tweede helft op weg naar een eenvoudige zege, maar moest in de 84ste minuut toch een tegentreffer incasseren. Doelman Pasveer stond ver voor zijn doel en Nick Tol liet vervolgens een schitterende goal van grote afstand aantekenen (1-2). Volendam probeerde het nog wel, maar men wist de broodnodige tweede treffer niet te maken.

Staphorst – PEC Zwolle
De club uit de Eredivisie leek na acht  minuten spelen op weg naar een eenvoudige zege in en tegen Staphorst.  Vito van Crooij opende in de genoemde minuut de score voor PEC Zwolle (0-1). In het vervolg van de wedstrijd wist laatstgenoemde ploeg echter het net van de tegenstander niet meer te vinden en hiel Staphorst goed stand. Tot een stunt kwam het echter niet.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS