donderdag, 22 februari 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB BEKER VERSLAG | Sparta Nijkerk verslaat UNA in enerverende bekerwedstrijd

KNVB BEKER VERSLAG | Sparta Nijkerk verslaat UNA in enerverende bekerwedstrijd

Sparta Nijkerk en trainer/coach Eric Speelziek mogen blijven dromen van een mooi bekeravontuur, dit nadat men zaterdagmiddag op Sportcomplex de Ebbenhorst af wist te rekenen met het in de Derde Divisie van het zondagvoetbal uitkomende UNA (3-2). In een uitermate spannende wedstrijd viel de beslissing in de slotfase vanaf de strafschopstip, de dienstdoende arbiter wees naar de stip in het voordeel van de thuisploeg en Maurice de Ruiter wist het buitenkansje te verzilveren.

Rustige start
In het eerste kwartier van de wedstrijd was er niet al te veel te genieten voor de toeschouwers langs de zijlijn. De twee ploegen wisten niet tot uitgespeelde kansen te komen en de strijd speelde zich meer af op het middenveld. Na achttien minuten spelen wist Rob van Boekel goed door te zetten aan de linkerzijde van het strafschopgebied, maar hij krulde de bal ruim naast het doel van Thijs Janssen. UNA kreeg de wedstrijd op dat moment wat meer in handen en het werd gevaarlijker al liet Sparta Nijkerk zich ook zien. In de 21ste minuut kreeg Jesse Buitenhuis de bal van Frank Heus, maar eerstgenoemde vond de doelman van UNA op zijn weg. Vier minuten later werd de score bijna geopend door een speler van UNA. Joey Verhoeven kopte de bal voorbij zijn eigen uitlopende doelman en zag daar vervolgens de bal aan voorbijgaan in de richting van het doel. Verhoeven wist echter zelf de bal nog te onderscheppen en weg te schieten waardoor Sparta Nijkerk niet aan de leiding kwam.

Openingstreffer
Na bijna een half uur spelen gaf Maurice de Ruiter een fraaie steekpass naar Heus die de bal vanuit een lastige hoek net links naast de paal schoot. Even later was het wel raak, maar dan voor de gasten uit Zeelst. Een goed uitgevoerde counter werd afgerond door Rob van Boekel. Hij wist vanaf rechts het strafschopgebied van de Nijkerkers in te komen en schoot binnen (0-1). In de slotfase van de eerste helft kreeg Sparta Nijkerk nog wel de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar daar slaagde het echter niet in.

Van Boekel
UNA kwam veel beter de kleedkamer uit dan Sparta Nijkerk. In de stromende regen kwam net na de pauze Mart van de Gevel net iets tekort na een mooie dieptepass van een ploeggenoot om goed af te ronden. In de daaropvolgende minuten werd en door Thomas Horsten twee hoge voorzetten afgeleverd die voor gevaar zorgden in het strafschopgebied van Sparta Nijkerk. De twee pogingen met een kopbal resulteerde niet in een verdubbeling van de voorsprong. Nadat UNA verzuimde te scoren kwam de thuisploeg weer iets beter in de wedstrijd. Via hoekschoppen wist men wel gevaarlijk te worden en in de 58ste minuut frommelde Maurice de Ruiter de bal in het net van de tegenstander na een van deze standaardsituaties (1-1).  Lang kon Sparta Nijkerk echter niet genieten van de treffer, in de 63ste minuut was het invaller Teun Willems die na een mooie individuele actie het overzicht wist te behouden en de bal passte naar de inlopende Van Boekel. Laatstgenoemde schoot de bal vervolgens fraai binnen (1-2).

Strijdbaar Sparta
De tweede tegentreffer was zichtbaar een zware klap voor de spelers van Sparta Nijkerk en UNA leek de wedstrijd vervolgens weer stevig aan handen te krijgen. De thuisploeg bleef echter ‘knokken’ voor een goed resultaat en na een goede actie aan de linkerzijde van het veld door Plet kwam de bal in de 68ste minuut terecht bij Jesse Buitenhuis die de 2-2 op het scorebord wist te plaatsen. Na de gelijkmaker kregen de twee ploegen de mogelijkheid om nogmaals te scoren, maar daar slaagde in de slotfase slechts één ploeg in en dat was Sparta Nijkerk. In de 82ste minuut ging Maurice de Ruiter onderuit in het strafschopgebied van de tegenstander en de arbiter wees naar de stip. De ervaren speler ging zelf achter de bal staan en schoot binnen (3-2). In de slotfase was er nog voldoende spanning en waren er mogelijkheden, maar de 22 spelers moesten het veld verlaten met een eindstand van 3-2 in het voordeel van Sparta Nijkerk. Gezien het verloop van de wedstrijd was een puntendeling terecht geweest, maar ook dan had er een winnaar uit de bus moeten komen die door mocht strijden in de KNVB Beker.

Reactie Van de Gevel
Na afloop van de wedstrijd liet Mart van de Gevel nog even kort zijn  licht schijnen over de wedstrijd. ,,Wij speelden bij vlagen goed voetbal volgens mij. We wisten twee fantastische doelpunten te maken, maar geven ook heel eenvoudig weer doelpunten weg. Voorin moeten wij de kansen ook afmaken want dan was er vandaag ook niets aan de hand geweest”, aldus aanvallend ingestelde speler tegenover Voetbal247.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD