vrijdag, 1 maart 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB Beker | Sparta Nijkerk laat ADO ontsnappen, ACV verliest van MVV...

KNVB Beker | Sparta Nijkerk laat ADO ontsnappen, ACV verliest van MVV en ASWH en Kozakken Boys pas laat onderuit tegen Heracles en Telstar

In de eerste ronde van de KNVB beker leek Sparta Nijkerk op weg naar een stunt tegen ADO den Haag. Op de eigen Ebbenhorst was de ploeg van Eric Speelziek de gehele wedstrijd de betere, maar stond het uiteindelijk wel met lege handen: 0-2. In Assen verloor ACV van MVV Maastricht en ASWH moet op Schildman haar meerdere erkennen in Heracles Almelo.

Sparta Nijkerk leverde een uitstekende eerste helft af tegen het in de eerste divisie uitkomende ADO den Haag. De grootste mogelijkheden waren zonder twijfel voor de koploper van de derde divisie zaterdag. Zo werd tot twee maal toe een bal van de lijn gehaald, waaronder een poging van Bryan Burgerhout. Ook schoot Maurice de Ruiter op de keeper. ADO zette daar één grote kans tegenover, maar goalie Manuel Hoogewoning had een prima redding in huis. Waar een doelpunt zeker tot de mogelijkheden had behoord, zochten beide ploegen met 0-0 de kleedkamer op.

In de tweede helft een zelfde beeld. Een goed spelend Sparta Nijkerk en een slordig ADO den Haag. Ook nu waren er grote kansen op een Nijkerkse goal, zo zag Burgerhout zijn schot maar net voorlangs vliegen, en schoot Ricardo Fransberg maar net over de goal. Waar een stunt gezien het spelbeeld in de maak leek was het toch ADO dat 14 minuten voor het einde aan de leiding kwam via een doelpunt van Thomas Verheijdt. Even later werd het zelfs 0-2 via Rottier. Sparta Nijkerk ging nog wel op zoek naar een doelpunt en was er via Maurice de Ruiter nog dichtbij, maar een echt slotoffensief bleef uit.

ACV slaagde er niet in om MVV op eigen veld te verrassen. Binnen 20 minuten stond de eerste divisionist uit Maastricht met 0-2 aan de leiding door twee doelpunten van Mart Remans. ACV kreeg wel mogelijkheden op een aansluitingstreffer, maar omdat deze niet wilde vallen werd het duel ook niet meer echt spannend. Lang leek 0-2 de eindstand te gaan worden, maar diep in de extra tijd zorgde Remans, met zijn derde van de avond, voor een eindstand van 0-3.

ASWH weerde zich een half uur kraning tegen Heracles, al zag wel Noah Fadiga na 12 minuten de lat raken. De Ambachters kwam voor rust zelf weliswaar nauwelijks tot aanvallen, maar kregen ook weinig kansen tegen. Toch viel vanuit het niets de 0-1, gescoord door Rai Vloet via de onderkant van de lat.

Na rust toonde ASWH zich brutaler en dat betaalde zich uit, want na een klein uur spelen scoorde Luuk Admiraal de gelijkmaker voor de ploeg van Rogier Veenstra. Helaas ging het vlak voor tijd alsnog mis. Peter Verhoeve verlengde een Heracles-voorzet ongelukkig en verschalkte zo zijn eigen doelman: 1-2. ASWH probeerde nog wel een alles-of-niets offensief, maar moest toezien hoe wederom Vloet in blessuretijd de eindstand op 1-3 bepaalde.

Kozakken Boys beleefde een enerverende avond op de Zwaaier tegen Telstar. Het kreeg halverwege de eerste helft een strafschop tegen na een vermeende overtreding van doelman Ricardo Kieboom. Glynor Plet benutte de buitenkans en maakte zo de 0-1. Dat leek lange tijd de eindstand te worden, tot Telstar-doelman Trevor Doornbusch in de slotfase blunderde, waardoor Sven van Ingen de 1-1 kon binnenkoppen en het duel alsnog verlenging kreeg. Daarin kreeg Tarik Fagrach dé kans om Kozakken Boys naar de volgende bekerronde te brengen, maar Doornbusch redde knap. Aan de andere kant was het even later wel raak. Tom Overtoom stoomde op en knalde de 1-2 binnen. Kozakken Boys probeerde met alles wat het in zich had opnieuw de gelijkmaker te forceren, zag daarbij ook Glynor Plet aan Telstar-zijde zijn tweede gele kaart krijgen, maar het kon niet voorkomen dat de Witte Leeuwen met veel pijn en moeite de voorsprong over de streep trokken: 1-2.

Van dit bloedstollende duel lees je woensdagochtend een uitgebreid verslag op Voetbal247.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD