Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

KNVB Beker: Spakenburg en Sparta Nijkerk bekeren verder en HV & CV Quick maatje te klein voor Willem II

KNVB Beker: Spakenburg en Sparta Nijkerk bekeren verder en HV & CV Quick maatje te klein voor Willem II

Sparta Nijkerk, Spakenburg en Willem II wisten zich woensdagavond te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De lijstaanvoerder van de Derde Divisie rekende af met Fortuna Wormerveer (5-2) en Spakenburg had aan twee doelpunten genoeg om te winnen van ASWH (2-0). HV & CV Quick verloor zoals verwacht de thuiswedstrijd van Willem II (0-4).

Spakenburg – ASWH
De thuisploeg kwam na precies een uur spelen op voorsprong tegen ASWH. Een hoekschop van Marlon Versteeg werd binnen gekopt door Koos Werkman (1-0). Zes minuten later was het weer raak voor Spakenburg en weer werd de naam Werkman genoteerd als zijnde de doelpuntenmaker.

Sparta Nijkerk – Fortuna Wormerveer
Na acht minuten spelen kwamen de gasten aan de leiding in Nijkerk door een treffer van Bilgin (0-1), de blijdschap was echter van korte duur want in de zestiende minuut wees de arbiter naar de penaltystip in het voordeel van de thuisploeg. De doelman van Fortuna Wormerveer maakte een overtreding op Jesse Buitenhuis. De strafschop werd even later verzilverd door Maurice de Ruiter (1-1). Na iets meer dan een half uur spelen ging de bal weer op de stip, maar nu in het voordeel van Fortuna Wormerveer. Laatstgenoemde ploeg wist wel raad met dit buitenkansje en nam weer de leiding (1-2). De doelpuntenmaker was Hoogstra. Na iets meer dan 45 minuten voetbal zochten de beiden ploegen de kleedkamers echter op met de stand van 2-2, Frank Heus maakte namelijk in de 38ste minuut de gelijkmaker voor Sparta Nijkerk. In de tweede helft kwam de thuisspelende vereniging voor de eerste keer op voorsprong, in de 53ste minuut was het Maurice de Ruiter die de 3-2 op het scorebord wist te plaatsen. In de 78ste minuut werd het duel beslist toen Mo Bendadi vanuit een vrije trap de 4-2 aan liet tekenen. Het slotakkoord was voor Maurice de Ruiter die met een mooie volley de eindstand bepaalde op 5-2. OP dat moment speelde de tegenstander al met één man minder vanwege een rode kaart.

Quick – Willem II
De thuisploeg wist slechts drie minuten stand te houden tegen Willem II. Mike Trésor Ndayishimiye wist in voornoemde speelminuut de score al te openen voor de Tilburgers (0-1). Na 25 minuten was het wederom Ndayishimiye die het net van de tegenstander wist te vinden, nu na een fraaie combinatie met Jhonny Quinonez (0-2). In de tweede helft liep Willem II uit naar een ruime overwinning (0-4) door doelpunten van wederom Ndayishimiye en Gladon.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag