vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB Beker | Spakenburg en DVS'33 stunten met afgetekende zeges op profclubs

KNVB Beker | Spakenburg en DVS’33 stunten met afgetekende zeges op profclubs

Spakenburg heeft zich overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi. De Blauwen boekten een ruime 3-0 zege op FC Dordrecht, hekkensluiter in de Eerste Divisie. DVS’33 versloeg FC Eindhoven.

Bij rust stond de ploeg van Eric Meijers, die na dit seizoen vertrekt, al met 3-0 voor. Spakenburg kende een droomstart tegen het zwak spelende Dordt, want al na 3 minuten scoorde Ravelino Junte op fraai aangeven van Robin Eindhoven de 1-0. FC Dordrecht probeerde wel wat terug te doen, maar trof een sterk keepende Leon ter Wielen. Vlak voor rust nam Spakenburg afstand. Eerst was er een van richting veranderd schot van Yannick Zeeman dat binnenviel, op slag van rust maakte Frank Schilder er 3-0 van met een schot uit een afgeslagen hoekschop.

Na de pauze drong Dordrecht wel aan en mocht het de bal hebben, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Michele Santoni niet echt. Zo voetbalde Spakenburg zich zonder grote kleerscheuren richting het einde van het bekerduel.

DVS’33 kende ook een enerverende bekeravond tegen FC Eindhoven. Daarin ontpopte Benjamin Roemeon zich tot reuzendoder. De behendige aanvaller scoorde na 9 minuten de 1-0 en verdubbelde vlak na rust de marge naar 2-0. En FC Eindhoven? Dat wist nauwelijks tot echte kansen te komen, maar diep in blessuretijd viel alsnog de 2-1 via Jasper Dalhaus. Zo eindigde het bekerduel evengoed in een stunt voor de Ermeloërs, die de eerstedivisionist met een 2-1 nederlaag huiswaarts stuurden.

Woensdagochtend lees je een uitgebreide reportage van de bekerstunt van DVS’33 op Voetbal247.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS