zondag, januari 29, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB Beker: Spakenburg en De Treffers bekeren door, ADO'20 uitgeschakeld

KNVB Beker: Spakenburg en De Treffers bekeren door, ADO’20 uitgeschakeld

Spakenburg en De Treffers hebben zich dankzij krappe zeges geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. De grootste verrassing was de uitschakeling van ADO’20 door streekgenoot Fortuna Wormerveer.

Spakenburg wist zich met hangen en wurgen langs hoofdklasser SDO uit Bussum te sleuren. Voor de pauze stelden de Blauwen al flink teleur. Tot overmaat van ramp werd een slap ingeschoten strafschop van Roy Castien gekeerd door doelman Rolf Hazelaar. Na de pauze maakte Argjend Selimi dan toch de bevrijdende 1-0. Toen SDO’er Dwight Oehlers met rood werd weggestuurd vlak voor tijd, werd de klus iets eenvoudiger voor de mannen van John de Wolf, al was het vooral opmerkelijk dat de thuisploeg tegen tien man aan het tijdrekken was. In blessuretijd kreeg Spakenburg opnieuw een strafschop, wederom na een overtreding op Kevin Sterling. Ditmaal was Marlon Versteeg, evenals afgelopen zaterdag tegen Jong Sparta, wel trefzeker: 2-0.

De Treffers had het lastig met Blauw Geel ’38, dat evengoed door een kopbal van Cendrino Misidjan op 0-1 kwam. De Veghelse ploeg zette aan, kreeg de nodige kansen, maar verzuimde zich te belonen. Ondertussen was de Groesbeekse dreigend met tegenaanvallen. Het bleef uiteindelijk 0-1.

ADO’20 presteerde zwak tegen regiogenoot Fortuna Wormerveer. Nick Snelders opende na een half uur de score: 0-1. Halverwege de tweede helft maakte Robin Hoogstra er 0-2 van. Dat was tevens de eindstand.

Het duel tussen Dongen en Excelsior ’31 leek lange tijd op een verlenging af te stevenen. Roshendley Saez had Dongen na een klein kwartier op 1-0 gebracht, maar Boy Boeloerditi maakte al snel gelijk. Diep in blessuretijd greep Excelsior alsnog de zege. Wederom was het Boeloerditi die scoorde. In de resterende tijd kreeg Excelsior nog een strafschop, maar die werd gemist door Hielke Penterman.

Groene Ster nam na rust afstand van Kloetinge. Een hard schot van Dylan Zwartjes betekende de 1-0, zes minuten later verdubbelde Thom Vluggen de marge: 2-0.

OSS’20 kwam al vroeg op voorsprong tegen Jodan Boys. Jos Peltzer maakte na 7 minuten de 1-0, de tweede helft begon eveneens met een vroege treffer. Nu was Tim Waterink trefzeker: 2-0. In de slotfase liep de stand alsnog op naar 5-1, door treffers bij OSS’20 van Tony de Groot (2x) en Bob van Lith. Bij 4-0 redde Jodan Boys nog wel de spreekwoordelijke eer.

GOES leek op bezoek bij hoofdklasser Silvolde haar slechte reeks voort te gaan zetten. De Zeeuwen kwamen op achterstand door een treffer van Wout Blasman. Jorik te Kaat maakte er na rust 2-0 van. Via Sylvio Hage deed GOES iets terug: 2-1. Silvolde leek conditioneel wat broos en moest lijdzaam toezien hoe de Zeeuwen het duel alsnog naar zich toe trokken. Hiep Nguyen maakte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker, waarna Steve Schalkwijk in blessuretijd mocht aanleggen vanaf de strafschopstip en de 2-3 scoorde.

HV&CV Quick tankte wat vertrouwen op bezoek bij DUNO. De Haagse club draait in de competitie stroef, maar tegen de hoofdklasser kwam het al vroeg aan de leiding via Delano Asante. Een vrije trap van Giovanni Scharrenberg was goed voor de 1-1. Asante scoorde echter nog voor rust de 1-2. Na rust tekende Philip Kouwenhoven voor de 1-3 op advies van de assistent-scheidsrechter, die constateerde dat de bal over de lijn was geweest na een hoekschop. DUNO maakte in blessuretijd nog wel de 2-3, maar die kwam te laat om nog een verlenging af te dwingen.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen bij het bekerduel tussen EVV en Flevo Boys. De Emmeloorders mochten doelman Rodney Rosink danken dat het de strafschoppenserie haalde, want de sluitpost verrichtte de nodige belangrijke reddingen. Bovendien stond tijdens de verlenging de paal een treffer van EVV’er Shaquille Simmons in de weg. In de strafschoppenserie onderscheidde Flevo Boys-doelman Rosink zich opnieuw, waardoor de Emmeloorders doorgaan en voor EVV het bekertoernooi erop zit.

Het ‘Derde Divisie Zondag’ onderonsje tussen Westlandia en OFC had eveneens strafschoppen nodig om een winnaar te bepalen. Tim Freriks had de Oostzaaners wel na een kwartier op 0-1 gezet, maar na de pauze scoorde Mark van der Zalm de gelijkmaker. Een kwartiertje later maakte Freriks ook de 1-2, maar de Naaldwijkers knokten zich nogmaals terug, nu via Roy van der Sar met een rake kopbal. In de penaltyserie was OFC de gelukkigste.

De uitslagen:
Blauw Geel’38 – De Treffers 0-1
Westlandia – OFC 2-2 (OFC wint na strafschoppen)
Spakenburg – SDO 2-0
OSS’20 – Jodan Boys 5-1
Groene Ster – Kloetinge 2-0
Dongen – Excelsior’31 1-2
DUNO – Quick 2-3
EVV – Flevo Boys 0-0 (Flevo Boys wint na strafschoppen)
Silvolde – GOES 2-3
ADO’20 – Fortuna Wormerveer 0-2

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD