Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

KNVB Beker: Sensationele stunt Groene Ster tegen VVV en Harkemase Boys strijdend ten onder tegen FC Groningen

KNVB Beker: Sensationele stunt Groene Ster tegen VVV en Harkemase Boys strijdend ten onder tegen FC Groningen

De datum 30 oktober 2019 zal voortaan met gouden letters geschreven worden in de geschiedenisboeken van Groene Ster. De ploeg die uitkomt in de Derde Divisie van het zondagvoetbal wist op deze dag in de strijd om de KNVB Beker na strafschoppen af te rekenen met eredivisionist VVV Venlo. Harkemase Boys verloor nipt van FC Groningen (1-2) en Excelsior Maassluis incasseerde drie doelpunten tegen SC Heerenveen (0-3). De Treffers verloor van FC Twente (0-2).

Groene Ster – VVV
Na een klein uur spelen wist VVV eindelijk de defensie van Groene Ster te verschalken. Daar had het echter wel een strafschop voor nodig. In de 56ste minuut miste Johnatan Opoku niet vanaf elf meter (0-1). Vier minuten later werd er weer naar de stip gewezen, maar dan in het voordeel van Groene Ster. Thom Vluggen stuurde doelman Van Crooij de verkeerde kant op en tekende voor de 1-1. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was de verrassing helemaal compleet toen aanvoerder Van Kesteren met links op doel schoot en Van Crooij passeerde (2-1). In de allerlaatste seconde van de blessuretijd kreeg Groene Ster alsnog het deksel op de neus. Invaller Wright bepaalde de eindstand op 2-2 waardoor verlenging noodzakelijk was.

Harkemase Boys – FC Groningen
De wedstrijd werd in de eerste helft gestaakt door de scheidsrechter nadat er een vuurwerk afging in het strafschopgebied van doelman Jansema. Na de hervatting en nog voor de pauze kwamen de Groningers vanaf de penaltystip aan de leiding. Memisevic ging achter de bal staan en bepaalde de ruststand op 0-1. Kort na de pauze verdubbelde Memisevic de voorsprong voor FC Groningen en leek de wedstrijd gespeeld te zijn (0-2). Harkemase Boys wist de wedstrijd vervolgens toch nog spannend te maken toen Robert Stelpstra de 1-2 aan liet tekenen, maar verder dan dat kwam de ploeg niet.

De Treffers – FC Twente
Het duel leek al beslist te zijn na 22 minuten spelen. De ploeg uit de Eredivisie kwam in voornoemde minuut al op een 0-2 voorsprong. De doelpunten kwamen op naam van Keito Nakamura.

Excelsior Maassluis – SC Heerenveen
In de tiende minuut van de confrontatie tussen Excelsior Maassluis en SC Heerenveen kwam de ploeg uit Friesland al op voorsprong. Ejuke wist de voorzet van Van Bergen achter de doelman van de tegenstander te werken (0-1). Nog voor de pauze verdubbelde Heerenveen de voorsprong. Vanaf een meter of twintig schoot Jordy Bruijn de bal hard en laag in de hoek (0-2). Daniel Hoegh bepaalde kort voor het einde van de wedstrijd de eindstand op 0-3.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag