Volg ons

Eerste Divisie

KNVB Beker | Scheveningen laat Cambuur zweten, TOP Oss pas na strafschoppen langs Rijnsburgse Boys

KNVB Beker | Scheveningen laat Cambuur zweten, TOP Oss pas na strafschoppen langs Rijnsburgse Boys

VVSB, Rijnsburgse Boys en Scheveningen kunnen met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. De Tweede Divisionisten wisten het Eerste Divisie-clubs TOP Oss, Cambuur en Eredivisionist De Graafschap uiterst lastig te maken, in twee gevallen tot aan strafschoppen toe.

In Noordwijkerhout was wederom een ware cupsfeer aanwezig bij het bezoek van De Graafschap aan VVSB. En toen Tommy Bekooij (foto) na ruim twintig minuten na een ketser van doelman Agil Etemadi de 1-0 maakte, ging het publiek er nog maar eens goed voor zitten. De kansen voor VVSB namen verder toe toen De Graafschap-middenvelder Robert Klaasen nog binnen het half uur met rood kon vertrekken. Toch knokten de Superboeren zich naar een 1-2 voorsprong via Myenty Abena en Leeroy Owusu. VVSB-steunpilaar Bekooij maakte een kwartier voor tijd gelijk: 2-2. Omdat daarmee minuut 90 werd gehaald, volgde verlenging en ook die was zinderend. Lulinho Martins maakte al snel de 3-2 voor Sint Bavo, maar nog voor de wissel van speelhelft bracht Frank Olijve de bordjes wederom in evenwicht. Strafschoppen moesten een winnaar uitwijzen en dat werd uiteindelijk De Graafschap, waardoor cupfighter VVSB uit de beker ligt.

Fans van Rijnsburgse Boys bracht met een spandoek een mooi eerbetoon aan de slachtoffertjes van het treindrama in Oss. Toen het fluitje ging, zorgde Phillipe Rommens halverwege de eerste helft voor de 0-1 in Brabants voordeel. Een kwartier voor tijd zette Jeffrey Jongeneelen de Middelmors in vuur en vlam door de 1-1 te scoren. Omdat in de verlenging niet werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin bleek TOP Oss koelbloediger, waardoor de Uien van coach Wilfred van Leeuwen uit de beker liggen.

Scheveningen leek een hele lastige avond te krijgen, toen Cambuur na ruim een half uur de 0-1 maakte via Andrejs Ciganiks. Het antwoord van de Schollekoppen volgde echter al snel. Joel Donald scoorde nog voor rust twee keer, waardoor de verhoudingen plots compleet gekanteld waren. Een minuut voor tijd wist Moise Emmanuel Mbende in ieder geval voor even het onheil af te wenden door de 2-2 te scoren voor de profs uit Leeuwarden. Die mentale dreun kwam door in de verlenging, waar Sai van Wermeskerken halverwege Cambuur op 2-3 zette. De ploeg van John Blok slaagde er niet meer in die klap te verwerken en verlaat met opgeheven hoofd het bekertoernooi.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie