Volg ons

Eerste Divisie

KNVB Beker: Roda JC pas na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld door Ajax

KNVB Beker: Roda JC pas na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld door Ajax

Roda JC was woensdagavond dichtbij een stunt in de strijd om de KNVB Beker. De ploeg uit de Eerste Divisie werd pas na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld door Ajax.

Penalty
De Amsterdamse ploeg begon met een gewijzigde opstelling aan het treffen met Roda JC. In vergelijking met de voorgaande competitiewedstrijd tegen De Graafschap (8-0) stond nu alleen nog maar Daley Blind, Dusan tadic en Frenkie de Jong in de basis. In de openingsfase was Roda JC een paar keer gevaarlijk voor het doel van Kostas Lamprou, maar een treffer leverde dit niet op. Na een klein kwartier kwam Ajax aan de leiding, dit nadat Dusan Tadic de toegekende strafschop wist te verzilveren (0-1). Nog voor de pauze stond de 1-1 al op het bord. Roda mocht ook een penalty nemen en Mitchell Paulissen schoot vanaf de stip de 1-1 binnen.

Invaller Onana
In de tweede helft en in de extra tijd wist niemand meer het net van de tegenstander te vinden. De strafschoppenserie werd gewonnen door Ajax. De penaltyreeks eindigde in 4-2 voor de Amsterdammers. Opvallend was dat Lamprou kort voor tijd plaats moest maken voor André Onana waardoor laatstgenoemde inzetbaar was tijdens de penaltyreeks.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie