Volg ons

Eerste Divisie

KNVB Beker | RKC stunt tegen NAC, Eagles verslaat FC Eindhoven en Almere City schakelt Dordt uit

KNVB Beker | RKC stunt tegen NAC, Eagles verslaat FC Eindhoven en Almere City schakelt Dordt uit

RKC Waalwijk stuntte in de eerste ronde van de KNVB beker door eredivisionist NAC te verslaan. Go Ahead Eagles rekende af met FC Eindhoven, terwijl Almere City te sterk was voor FC Dordrecht.

De ploeg van coach Fred Grim maakte kort voor rust via Nikki Baggerman de 1-0. Direct na de thee maakte Dylan Seys er 2-0 van. Helmond Sport had wellicht stiekem hoop op een sprookje toen Fortuna Sittard uit de koker rolde, maar al vroeg bracht Lars Hutten Fortuna aan de leiding. Na de pauze was het Helmondse verzet gebroken en liep Fortuna uit naar 0-5.

Go Ahead Eagles bekert ook door, zij het moeizaam. FC Eindhoven werd met 2-0 verslagen door een treffer na ruim een uur van Jaroslav Navratil. Vlak voor tijd maakte Pieter Langedijk aan alle spanning een einde.

Almere City kende een droomstart tegen FC Dordrecht. Al na vijf minuten was het raak via Kevin Luckassen. Zijn treffer bleek voldoende om de volgende ronde te bereiken.

FC Volendam zag Willem II al vroeg aan de leiding komen door Donis Avdijaj. Vlak voor rust maakte Martijn Kaars echter gelijk: 1-1. De stuntscenario’s konden echter direct na de thee weer worden opgeborgen, doordat Fran Sol de 1-2 scoorde. Dat was ook de eindstand.

FC Den Bosch begon uitstekend aan het duel met Heracles Almelo: al vroeg maakte Stefan Velkov de 1-0. Vincent Vermeij deed enkele minuten later echter al wat terug: 1-1. De spits herhaalde dat kunstje na de pauze: 1-2. Dat bleek tevens de eindstand en dus het einde van het Bossche bekeravontuur.

NEC leek al vroeg het zicht op een mooi bekeravontuur als sneeuw voor de zon verdwijnen. Op bezoek bij Excelsior keek de ploeg van Jack de Gier halverwege de eerste helft al met 2-0 achter door treffers van Luigi Bruins (strafschop) en Robin Buwalda. De Nijmeegse ploeg maakte het duel na een half uur weer spannend, doordat Anass Achahbar een strafschop benutte: 2-1. Tien minuten voor tijd kreeg NEC opnieuw een strafschop en ditmaal was Sven Braken trefzeker. In de verlenging zorgde Guus Joppen uiteindelijk voor de winnende Nijmeegse treffer.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie