Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

KNVB Beker: ODIN’59 strijdend ten onder tegen sc Heerenveen

KNVB Beker: ODIN’59 strijdend ten onder tegen sc Heerenveen

ODIN’59 is er niet in geslaagd om de kwartfinale van de KNVB Beker te bereiken. De ploeg uit de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal verloor in het stadion van Telstar met 1-3 van sc Heerenveen. Ondanks de nederlaag maakte de formatie van trainer/coach Richard Plug een zeer sterke indruk tegen de ploeg uit de Eredivisie, die vol aan de bak moest om winnend het veld te verlaten.  

Spectaculaire opening
De wedstrijd was pas twee minuten oud toen er al gejuich te horen was in het stadion van Telstar. Niet favoriet sc Heerenveen, maar ODIN’59 opende de score. Een blunder van Mihajlovic stelde Mitchell Bormann in staat om door te zetten en uit te halen (1-0). Lang kon ODIN’59 echter niet genieten van de voorsprong. Vanuit een corner kreeg men de bal niet weg en Michel Vlap kon de bal vrij binnen schieten (1-1). In de 21ste minuut leek sc Heerenveen op voorsprong te komen, de al genoemde Vlap had echter niet gerekend op de tackle van Nicky Eekhout waardoor de speler van de uitspelende formatie niet tot schieten kwam. Heerenveen werd vervolgens sterker, maar de ploeg wist voor de pauze het net van de tegenstander niet meer te vinden waardoor de ploegen de kleedkamer op moesten zoeken met een tussenstand van 1-1.

ODIN’59 verstopt zich niet
In de beginfase van de tweede helft was het sc Heerenveen dat op jacht ging naar de voorsprong. Nadat eerst doelman Barry van Dijk nog redding wist te brengen op een inzet van Kobayashi was het even later Sam Lammers die wel de bevrijdende tweede treffer voor de profclub wist te produceren (1-2). Heerenveen bleef vanzelfsprekend de ploeg die meer gevaar wist te stichten voor het doel van de tegenstander, maar in de 68ste minuut moest Woudenberg een bal van de lijn halen om te voorkomen dat ODIN’59 toch weer helemaal terug kon komen in de wedstrijd, de inzet was van Bormann. De ploeg van trainer/coach Richard Plug verstopte zich vervolgens ook niet, het zocht de aanval en kreeg wat mogelijkheden. In de 86ste minuut werd het duel echter beslist, Pelle van Amersfoort kon door een foutje achterin bij ODIN’59 alleen op doelman Van Dijk af en hij faalde niet (1-3).

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag