woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsKNVB Beker: Noordwijk stunt tegen IJsselmeervogels, VVSB ontsnapt tegen EVV

KNVB Beker: Noordwijk stunt tegen IJsselmeervogels, VVSB ontsnapt tegen EVV

Opnieuw een daverende stunt in het KNVB bekertoernooi. Dit seizoen zal er namelijk geen bekervoetbal te zien zijn in Bunschoten-Spakenburg. Nadat dinsdagavond Spakenburg verloor in Veghel van Blauw-Geel ’38, werd IJsselmeervogels woensdagavond gevloerd door Noordwijk. VVSB ontsnapte thuis tegen EVV.

Noordwijk in extremis langs IJsselmeervogels
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor IJsselmeervogels. De Rooien zagen al na ruim een half uur spelen hoe Noordwijker Rob Overvliet van het veld werd gestuurd na een charge op Yannick Cortie. Evengoed was het bij rust in een gelijkopgaande eerste helft nog 0-0. Na de pauze nam IJsselmeervogels de regie en kwam het via direct na rust via Oktay Öztürk op 0-1. Toen enkele minuten later Soufian Moro ook nog eens met een uithaal van een slordige dertig meter doelman Mustafa Amezrine verraste en de 0-2 maakte leek de kwalificatie in de tas.

Niets bleek minder waar. Noordwijk scoorde na een krap uur via Tjeerd Westdijk de aansluitingstreffer en kreeg weer geloof. Ondanks de man minder zette Noordwijk het twee klassen (!) hoger spelende IJsselmeervogels tegen de muur. Opnieuw was het Westdijk die vervolgens scoorde, nota bene met een omhaal: 2-2. Diep in blessuretijd, welbeschouwd in de allerlaatste seconde, maakte Noordwijk de Houdini-act compleet met een intikker van Bryan Brocker. Zo plaatst de hoofdklasser zich voor de volgende ronde en liggen beide Spakenburgse clubs er nog voor de competitie start uit.

VVSB met moeite langs EVV
VVSB kende op eigen veld een fikse valse start tegen EVV. Een strafschop voor de Derde Divisionist stelde Rick Polman in staat de Limburgse formatie aan de leiding te helpen. Argoubi maakte het leed nog erger door na twintig minuten de marge te verdubbelen. Dat was voor VVSB het moment om orde op zaken te stellen. Peet van der Slot scoorde de belangrijke 2-1, waarmee ook gerust werd. Direct na de pauze brachten de Noordwijkerhouters de stand in evenwicht via Vladimir Jozic. Diezelfde Jozic, wederom uit een vrije trap, was verantwoordelijk voor de 3-2. EVV toonde echter veerkracht en maakte na ruim een uur via Jeremy Lemmens gelijk. Ondanks hachelijke momenten voor beide doelen, werd daarmee de negentig minuten volgemaakt. Al vrij snel in de verlenging toonde VVSB net wat meer kwaliteit te hebben. Het dankte echter wel een eigen doelpunt van EVV. In de tweede verlenging werd het nog flink spannend doordat VVSB met tien man verder moest door een tweede gele kaart voor Jordy Zwart. Evengoed hielden de mannen van Mark Schenning stand en eindigde het duel in 4-3.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD