zaterdag, december 10, 2022
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCKNVB Beker | Kozakken Boys stunt tegen Almere City, Cambuur en FC...

KNVB Beker | Kozakken Boys stunt tegen Almere City, Cambuur en FC Twente stoten HFC en Noordwijk uit beker

Na AFC heeft ook Tweede Divisionist Kozakken Boys voor een daverende stunt gezorgd door Almere City FC te verslaan. In blessuretijd werd het 2-1. Cambuur won nipt van Koninklijke HFC, FC Twente zegevierde tegen Derde Divisionist Noordwijk. Roda JC won op bezoek bij Urk.

Gezien de bekergeschiedenis van Kozakken Boys zou Almere City toch gewaarschuwd moeten zijn geweest, maar evengoed kwam de thuisploeg al na tien minuten aan de leiding via Achmed El Azzouti. In het vervolg van de eerste helft ging het duel tamelijk gelijk op, met kansen aan beide zijden. Na rust had Kozakken Boys het moeilijk en kreeg Almere City grote kansen op de gelijkmaker, onder meer via Hunte en Vossebelt. Tien minuten voor tijd viel de alsnog: een scrimmagesituatie, waar Kozakken Boys hands claimde, verdween in het doel. Diep in blessuretijd ging het alsnog mis voor de Almeerders toen El Azzouti het meest attent reageerde op een rebound weggegeven door doelman Chiel Kramer: 2-1.

Cambuur leek aanvankelijk een redelijk makkelijke avond te krijgen tegen Koninklijke HFC. Na 19 minuten maakte Justin Mathieu de 1-0. Na rust werd het bovendien al snel 2-0 via Conraad. Twintig minuten voor tijd werd het duel alsnog spannend toen Jacob Noordmans, afkomstig uit de Friese jeugdopleiding, namens HFC op fraaie wijze de 2-1 scoorde. In het resterende deel van het duel werd het nog even flink spannend voor de Leeuwarders, maar uiteindelijk trok Cambuur de 2-1 zege over de streep en vertrekt Koninklijke HFC met opgeheven hoofd uit het bekertoernooi.

Ook FC Twente leek zich niet bovenmatig te hoeven inspannen tegen vv Noordwijk, koploper in de Derde Divisie, maar vlak voor tijd werd het nog even spannend. Halverwege de eerste helft opende Javier Espinosa de score, een minuut later maakte Aitor er 2-0 van. Noordwijk deed echter via Emiel Wendt wat terug: 2-1. Een erg curieuze situatie, waarbij scheidsrechter Bax de hinderlijk buitenspel lopende Tom Boere negeerde zodat Espinoza de 3-1 kon maken, wekte de nodige bevreemding, maar het doelpunt telde wel. Vlak voor tijd in de tweede helft dreigde het duel weer spannend te worden toen Wendt zijn tweede maakte en de stand plots 3-2 was. Het bewoog Noordwijk ertoe risico te nemen, waar Rafik Zekhnini van profiteerde: hij bepaalde de eindstand op 4-2.

Hoofdklasser Urk schakelde in de vorige ronde DOVO uit, maar Roda JC bleek net een maatje te groot. In de eerste helft wist Roda nauwelijks kansen te creëren. Een afstandspegel van Mohammed El Makrini vlak na rust besliste het duel: 0-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS