Volg ons

Tweede Divisie

KNVB Beker: Kozakken Boys laat Vitesse ontsnappen

KNVB Beker: Kozakken Boys laat Vitesse ontsnappen

Liefst 92 minuten hield Kozakken Boys moedig stand, maar in de laatste minuut van de blessuretijd moesten de Werkendammers alsnog capituleren tegen Vitesse. De Arnhemmers ontsnapten van een bekerblamage door met 1-2 te winnen op de Zwaaier.

De Arnhemmers kregen het Spaans benauwd in een koud Werkendam, want de eredivisionist kon nauwelijks het verschil maken. Sterker nog, het was Kozakken Boys dat na zes minuten dichtbij de openingstreffer was toen Sanny Monteiro de paal raakte met zijn kopbal. Voor de pauze kreeg Vitesse slechts enkele kansen. Toch kwamen de gasten aan de leiding na twaalf minuten door een afstandsschot Matu Bero.

Na rust kwam de ploeg van Michel Langerak getergd de kleedkamer uit en greep het Vitesse bij de keel. Met passie en vol agressiviteit ging het op jacht naar de gelijkmaker en die viel ook na een uur spelen via Quentin Jakoba, die raak kopte. Maar in plaats van door te drukken, liet Kozakken Boys het initiatief weer aan de Arnhemmers, die een tandje bij schakelden om verlenging af te wenden. Dat lukte pas diep in blessuretijd toen Martin Odegaard tussen de linies aangespeeld kon worden en van afstand raak schoot.

Met de uitschakeling van Kozakken Boys is de laatste amateurclub uit het bekertoernooi verdwenen en resteren louter nog profclubs na de winterstop in de kwartfinale.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie