dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlKNVB BekerKNVB Beker: Katwijk in verlenging langs Quick Boys, Harkemase Boys stunt bij...

KNVB Beker: Katwijk in verlenging langs Quick Boys, Harkemase Boys stunt bij Scheveningen en HHC uitgeschakeld na strafschoppenthriller

Katwijk heeft zich – zij het met de nodige moeite – geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker ten koste van rivaal Quick Boys. De ploeg van coach Jan Zoutman won na verlengingen met 2-3 op Nieuw Zuid. Harkemase Boys stuntte op bezoek bij Scheveningen en HHC Hardenberg blameerde zich door na een penaltythriller uitgeschakeld te worden door hoofdklasser Achilles Veen.

De eerste helft had veel weg van de teleurstellende derby van afgelopen zaterdag, waar niet gescoord werd en vooral Katwijk teleurstelde. Ook nu was Katwijk optisch wellicht wat dreigender, maar kreeg Quick Boys een paar kleine kansjes. Na rust werd Katwijk sterker, mede omdat Zoutman de nodige troeven nog op de bank had zitten, waar collega Edwin Grünholz door een volle ziekenboeg uit een stuk minder smaken kon kiezen. Na laks uitverdedigen bij Quick Boys kon Marouane Afaker worden vrijgespeeld, waarna de rappe vleugelspits beheerst raak schoot: 0-1. Kort daarop leek Guus van Weerdenburg met een van richting veranderd schot de oranje-zwarten in veilige haven te loodsen.

Het liep anders. Met enig fortuin maakte Ricardo van Kuijvenhoven met eveneens een van richting veranderd schot de 1-2, wat ook gold voor de inzet van Koen van Liempt: 2-2. In de verlenging bezorgde invaller Danny van Haaren Katwijk alsnog de derbywinst en plaatsing voor de volgende bekerronde.

Scheveningen blameerde zich door op het eigen Houtrust uitgeschakeld te worden door Harkemase Boys. De ploeg van coach John Blok wist in de competitie nog niet te scoren en slaagde daar ook tegen de Friese derdedivisionist niet in. Dennis van Duinen was twintig minuten voor tijd wel trefzeker en deed dat bovendien op fabelachtige wijze, waardoor Harkemase Boys doorbekert en Scheveningen nog dieper in haar sportief moeras is afgezakt.

TEC toonde weinig veerkracht op bezoek bij ASWH. De ploeg van coach Arjan van der Laan kwam via Fonseca halverwege de eerste helft aan de leiding, maar Nick Slotboom maakte tien minuten later gelijk. Na rust brak TEC en liep ASWH via Jesper van den Bosch, Sam van de Kreeke, Roy van ’t Hoog en nogmaals Van de Kreeke uit naar een ruime 5-1 zege.

Berry Powel was goud waard voor GVVV, nota bene tegen zijn oude club Kozakken Boys. Philip Ties schoot de Blauwen na een half uur aan de leiding, nadat al vroeg in de wedstrijd Royston Drenthe geblesseerd was uitgevallen. Na rust knokte Kozakken Boys zich via Don Bolsius terug naar 1-1. Vlak voor tijd kopte Powel GVVV alsnog naar de volgende bekerronde: 2-1.

VVOG strandde in de tweede voorronde doordat het op de eigen Strokel niet won van competitiegenoot Ajax amateurs. Kenneth Misa-Danso zorgde al heel vroeg voor de 0-1. De Harderwijkers werden vervolgens niet geholpen door de rode kaart voor Randy Onuoha. In blessuretijd besliste Ilias Boudouni het duel definitief: 0-2.

Na een buitengewoon succesvolle start van het seizoen heeft Noordwijk in het bekertoernooi een domper te verwerken gekregen. De formatie van Kees Zethof kwam op Duinwetering tegen Rijnsburgse Boys via Emiel Wendt halverwege de eerste helft aan de leiding, maar in blessuretijd kwamen de Uien via Joel Tillema vanaf elf meter toch nog op gelijke hoogte. In de verlenging kreeg Noordwijker Oversloot een rode kaart en Rijnsburg een strafschop. Die werd benut door Tillema. Enkele minuten later kreeg Rijnsburg weer een strafschop en weer schoot Tillema raak: 1-3.

Het duel tussen Achilles Veen en HHC Hardenberg zorgde voor strafschoppen. Voor rust had Sen Aerts de thuisploeg aan de leiding gebracht, na rust herstelde HHC de schade via Serge Fatima. DE tweededivisionist wist echter ook in verlenging geen afstand van de hoofdklasser te nemen. Tijdens de strafschoppenreeks bleek Achilles Veen de sterkste, mede omdat Rob van der Leij tot tweemaal toe zijn strafschop miste.

ODIN’59 en Barendrecht trakteerden het publiek op een waar doelpuntenspektakel. Voor de pauze stond het reeds 2-2 en na negentig minuten 3-3. In de slotfase van de verlenging zorgde Sietse Brandsma voor het begin van wellicht weer een mooi bekersprookje voor de Heemskerkers: 4-3.

De uitslagen:
Quick Boys – Katwijk 2-3 (na verlenging)
Achilles Veen – HHC Hardenberg 1-1 (Achilles Veen wint na strafschoppen 12-11)
VVOG – Ajax (am) 0-2
GVVV – Kozakken Boys 2-1
ASWH – TEC 5-1
Scheveningen – Harkemase Boys 0-1
ODIN’59 – Barendrecht 4-3 (na verlenging)
Noordwijk – Rijnsburgse Boys 1-3 (na verlenging)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD