woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlClubsACVKNVB Beker: HSC'21 beslist derby tegen Excelsior'31 vanaf de stip

KNVB Beker: HSC’21 beslist derby tegen Excelsior’31 vanaf de stip

De eerste wedstrijden in de strijd om de KNVB Beker leverden direct twee duels op die beslist moesten worden met een strafschoppenserie. HSC’21 won de derby vanaf de stip tegen Excelsior’31 en Sparta Nijkerk wist ze beter te benutten dan RKVV DEM. Verder wisten Ajax, ACV en Ter Leede een ticket te veroveren voor de volgende ronde.


HSC’21 en Excelsior’31 wisten in de eerste negentig minuten het net van de tegenstander niet te vinden waardoor een verlenging noodzakelijk was. De thuisploeg kwam door Stef Ottink op voorsprong, maar door een treffer van Stijn Beverdam werd na 120 minuten voetbal afgefloten met een stand van 1-1. De daaropvolgende strafschoppen werden beter genomen door HSC’21 waardoor men verder mag bekeren.


ACV Assen kwam na een klein half uur spelen op achterstand tegen Hollandia door een treffer van Sven Deen (0-1). Daarna stelde de club uit de Derde Divisie orde op zaken en wist het ticket voor de volgende ronde te bemachtigen door een fraaie 1-5 overwinning. De doelpunten van de vereniging uit Drenthe kwamen op naam van Freddy Quispel (2x), Niels Grevink, Nick de Wit en Mark Jagt.


De amateurtak van Ajax verscheen aan de aftrap met Eyong Enoh in de startopstelling. De amsterdammers kwamen na zeven minuten aan de leiding door Jip Bartels (1-0). Vijf minuten wist Ajax de voorsprong te verdubbelen toen Stefan Smal de sluitpost van EVV wist te passeren (2-0). Na iets meer dan een uur spelen kwamen de gasten terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer van Respen, maar verder dan 2-1 kwam men niet.

Ter Leede wist met ruime cijfers af te rekenen met het thuisspelende JOS Watergraafsmeer (1-5)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD