vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsCapelleKNVB Beker: Hercules in verlenging langs Dongen, ONS nipt voorbij DFS

KNVB Beker: Hercules in verlenging langs Dongen, ONS nipt voorbij DFS

Capelle, ONS Sneek en Hercules hebben zich vanavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. HBS strandde echter tegen de ambitieuze Amsterdamse hoofdklasser Swift.

Hercules in verlenging voorbij Dongen
Vorig seizoen waren Hercules en Dongen al behoorlijk aan elkaar gewaagd en vanavond was dat niet anders. De Utrechters begonnen iets sterker aan het duel en kwamen via Oskar van Logtestijn verdiend op voorsprong. Diezelfde Van Logtestijn verdubbelde na rust de marge, ware het niet dat Glenn Kools namens Dongen de spanning terugbracht. Tien minuten voor tijd viel bovendien de gelijkmaker via Thomas Schilders. In de verlenging gooide de ploeg van coach Eric Speelziek (foto) alsnog de schroom van zich af. Een fabelachtige omhaal van Matthijs Blijham betekende de 3-2 en voor het einde van de eerste verlenging betekende de 4-2 van Van Logtestijn de beslissing.

DFS laat ONS Sneek zweten
Een hoofdrol was weggelegd voor Arton Musliu. Met twee wonderschone treffers zette hij ONS Sneek op het juiste spoor. Toch had Musliu de Friese ploeg een spannende tweede helft, met name in het laatste deel van de wedstrijd, kunnen besparen wanneer hij voor rust vanaf de strafschopstip al 0-3 had gemaakt, maar hij miste. Omdat DFS via Rick van Walsem de 1-2 binnenkopte, bleef het tot de laatste minuut spannend. De Derde Divisionist hield echter stand en plaatst zich voor het hoofdtoernooi.

Capelle heeft geen moeite met Altius
Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft Capelle zich voorbij Altius gespeeld. Bij Capelle tekenden Kelvin Kalika, Marvin van der Made (3x), Jorn van Lunteren en Sandin Avdic voor de treffers.

HBS verliest van hoofdklasser Swift
Een grote deceptie voor HBS. Dat verloor met 3-0 van hoofdklasser Swift. Jordy de Groot scoorde na een half uur de 1-0, Jaap Smeeing maakte na de pauze de 2-0. Mallqui Cabezas bepaalde de eindstand op 3-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD