Volg ons

Derde Divisie

KNVB Beker | Heerenveen pas na verlenging langs Katwijk, DOVO na strafschoppen onderuit tegen Urk

KNVB Beker | Heerenveen pas na verlenging langs Katwijk, DOVO na strafschoppen onderuit tegen Urk

Katwijk was woensdagavond op het eigen sportpark dichtbij een enorme stunt tegen sc Heerenveen. De titelhouder moest echter in de verlenging toch een tegentreffer incasseren die men vervolgens niet meer wist weg te poetsen (0-1). DOVO verloor in Veenendaal na strafschoppen van Urk nadat men in de verlenging afsloot met een tussenstand van 2-2.

In de eerste helft van de wedstrijd was er niet veel te beleven. De ploeg uit de Eredivsie had het betere van het spel, maar dit resulteerde niet in grote kansen voor sc Heerenveen. Het was dan ook niet echt verrassend dat beiden ploegen met een 0-0 tussenstand de kleedkamers op moesten zoeken. In de tweede helft liet Katwijk wat meer zien en waren er aan beiden zijden wat mogelijkheden. Ondanks dat was een verlenging noodzakelijk. De ploegen en de supporters maakten zich even later op voor de strafschoppenserie, maar zover kwam het niet. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd ontsnapte Heerenveen aan deze loterij door een doelpunt van Sam Lammers (0-1).

DOVO – Urk
In de tweede helft kwam Urk op voorsprong door Riekelt Jan Brands (0-1). DOVO speelde niet sterk, maar de jacht op de gelijkmaker slaagde in de 83ste minuut toen Joshua Patrick het net van de tegenstander wist te vinden. Hij was in de verlenging ook verantwoordelijk voor de 2-1 voorsprong en toen leek het er op dat het duel beslist was. DOVO was de betere ploeg en Urk had duidelijk moeite om alles nog te belopen. Een rode kaart voor Lars Middelwijk, zijn tweede gele kaart, veranderde de verhoudingen binnen het veld. Urk profiteerde van de man meer-situatie en kwam op 2-2 door Riekelt Nentjes. De penaltyserie werd daarna gewonnen door Urk, Marley Berkvens miste de beslissende strafschop.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie