vrijdag, 1 maart 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB-Beker | Harkemase boys verrast Katwijk, Sparta Nijkerk heeft verlenging nodig tegen...

KNVB-Beker | Harkemase boys verrast Katwijk, Sparta Nijkerk heeft verlenging nodig tegen Sliedrecht

In de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker is Katwijk verrassend uitgeschakeld door Harkemase Boys: 2-3. Rijnsburgse Boys won de gemeentelijke Derby van Quick Boys en Sparta Nijkerk beleefde een moeilijke avond tegen eerst eersteklasser Sliedrecht.

Katwijk was in de eerste helft de betere ploeg tegen Harkemase boys, maar ondanks dat stond het bij rust 2-2. Ahmed El Azzouti opende na 12 minuten spelen de score op de krom, maar een kwartier later was het alweer gelijk door een eigen doelpunt. 10 minuten late kwam Katwijk andermaal aan de leiding via Tim Freriks, maar ook nu bleef de voorsprong niet lang staan. Henny Bouius was vlak voor rust verantwoordelijk voor de gelijkmaker. In de tweede helft bleef de 2-2 lang op het bord, tot Margaritha een kwartier voor tijd het eindstation van een mooi uitgespeelde aanval was. In het slot kreeg Katwijk nog wel kansen, onder andere via van Lingen, maar de Krombewoners slaagden er niet meer in een verlenging uit het vuur te slepen. Woensdag lees je een uitgebreid verslag van deze wedstrijd op voetbal247.nl

In de gemeentelijke derby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys vielen in de eerste helft geen doelpunten. Na een leuke openingsfase, met een gevaarlijker Rijnsburgse Boys, zakte het niveau aan beide kanten in de loop van de eerste helft wat weg. Na de pauze slaagde de ploeg van Henk wisman er wel in om het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten. Via Zeldenrust en van der Moot stond het een kwartier na rust 0-2. Rijnsburgse boys kreeg in het restant van de wedstrijd kansen op meer, maar doelpunten vielen er niet meer. Woensdag lees je op voetbal247.nl een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.

ODIN’59 stond al na 2 minuten verrassend op voorsprong tegen De Treffers. Joey Kooge was verantwoordelijk voor de 1-0. Vlak voor rust maakte Coen Maertzdorf gelijk namens de ploeg uit Groesbeek. Lang leek een verlenging in de lucht te hangen, maar diep in blessuretijd was het Bram Zwanen die Treffers met zijn doelpunt naar het hoofdtoernooi van de KNVB-beker leidde: 1-2.

Sparta Nijkerk had op eigen veld grote moeite met eersteklasser Sliedrecht. Na 90 minuten voetballen stond er nog altijd een 0-0 stand op het bord. Aan het eind van de verlenging wist de ploeg van Erik Speelziek toch een strafschoppenserie te voorkomen: Jesse Buitenhuis was verantwoordelijk voor de verlossende 1-0. Niet lang daarna zorgde Ricardo Fransberg op de counter voor de 2-0. Dit was ook de eindstand, waardoor ook de Nijkerkers in de koker voor het hoofdtoernooi terechtkomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD