Volg ons

Tweede Divisie

KNVB Beker: GVVV verrast Helmond Sport, G.O.E.S. komt tekort tegen SC Cambuur en Katwijk ronde verder

KNVB Beker: GVVV verrast Helmond Sport, G.O.E.S. komt tekort tegen SC Cambuur en Katwijk ronde verder

GVVV heeft de reputatie van cupfighter dinsdagavond weer eens waargemaakt. De ploeg uit Veenendaal wist zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de KNVB Beker door Helmond Sport te verslaan (2-1). SC Cambuur won met ruime cijfers in Zeeland tegen G.O.E.S. (0-5) en Katwijk rekende af met Flevo Boys (0-3). FC Dordrecht won thuis van MVV door drie doelpunten van Achahbar (3-1). 

GOES – SC Cambuur
In de 38ste minuut wees arbiter Van der Laan naar de penaltystip in het voordeel van SC Cambuur toen Bangura onderuit ging in het strafschopgebied van G.O.E.S. Delano Ladan nam plaats achter de bal en schoot deze binnen (0-1). Stanley Akoy verdubbelde de voorsprong na 54 minuten spelen waardoor het duel voortijdig beslist leek te zijn (0-2). SC Cambuur liep vervolgens uit naar een ruime overwinning (0-5), de treffers kwamen op naam van Mac-Intosch en Ladan (2x).

Flevo Boys – Katwijk
Het duurde achttien minuten voordat de toeschouwers in Emmeloord voor de eerste keer een treffer konden aanschouwen. De gasten kwamen op 0-1 door Hilterman, hij kon de bal van dichtbij intikken op aangeven van Afaker. Binnen het half uur verdubbelde Esseboom de voorsprong van Katwijk (0-2). Afaker bepaalde in de 82ste minuut de eindstand op 0-3 in het voordeel van Katwijk.

GVVV – Helmond Sport
In Veenendaal was volop gejuich te horen toen de thuisploeg in de 52ste minuut op voorsprong wist te komen. Wie anders dan Berry Powel was goed voor deze belangrijke treffer (1-0). De aanvaller kopte de bal binnen na een goed genomen vrije trap van Wesley Goeman. In de 67ste minuut kreeg Helmond Sport een penalty, dit na een overtreding van Taoufik Adnane. Swinnen wist het buitenkansje te benutten (1-1). Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd zorgde Goeman er voor dat het feest werd in Veenendaal door de beslissende treffer te maken (2-1).

FC Dordrecht – MVV
Achahbar was in de 21ste minuut goed voor de openingstreffer in Dordrecht en dan in het voordeel van de thuisspelende vereniging (1-0). Na iets meer dan een half uur spelen was het weer gelijk. Thijmen Goppel was verantwoordelijk voor de 1-1. Achahbar ontpopte zich daarna als de grote man aan de zijde van FC Dordrecht. De aanvaller was in de 76ste en 84ste minuut verantwoordelijk voor de tweede en derde treffer in het voordeel van de thuisploeg (3-1).

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie