Volg ons

Eerste Divisie

KNVB Beker | FC Twente verder ten koste van FC Groningen, MVV onderuit tegen FC Utrecht

KNVB Beker | FC Twente verder ten koste van FC Groningen, MVV onderuit tegen FC Utrecht

FC Twente wist zich donderdagavond enigszins verrassend te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg was te sterk voor de nummer achttien van de Eredivisie, FC Groningen (0-2). FC Utrecht won in eigen huis van MVV (2-0), de twee ploegen eindigden het duel met tien man door twee rode kaarten in de laatste tien minuten van de officiële speeltijd.

FC Groningen – FC Twente
De ploeg uit de Eerste Divisie kwam net voor de pauze op voorsprong in en tegen Groningen. Op eigen helft verspeelde Tim Handwerker de bal waarop een goed uitgespeelde counter volgde. Javier Espinosa mocht de fraaie aanval afronden (0-1). In de 68ste minuut werd doelman Sergio Padt weer verslagen. Nu was het Peet Bijen die raak kopte (0-2). FC Groningen was niet in staat om iets terug te doen en incasseerde daarmee al weer de zesde nederlaag in zeven wedstrijden.

FC Utrecht – MVV
In de eerste helft kreeg de ploeg van de jarige Dick Advocaat (71) meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar daar slaagde men niet in. Na de pauze werd er door MVV een overtreding begaan op Gyrano Kerk in het strafschopgebied, zijn ploeggenoot Cyriel Dessers mocht vervolgens aanleggen vanaf elf meter en wist de penalty te benutten (1-0). Diep in de blessuretijd werd het duel beslist door Nick Venema (2-0). Op dat moment stonden er nog maar twintig spelers op het veld. De scheidsrechter stuurde Lukas Görter (FC Utrecht) en Joeri Schroijen (MVV) met rood het veld af.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie