zondag, 25 februari 2024
Voetbal247.nlClubsExcelsior MaassluisKNVB Beker: FC Lisse dankzij 'Krulscenario' langs Excelsior Maassluis

KNVB Beker: FC Lisse dankzij ‘Krulscenario’ langs Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis begint het seizoen met een forse domper. Na een ware slijtageslag verloor de formatie van coach Jeroen Rijsdijk na strafschoppen van FC Lisse, waar coach Robbert de Ruiter een ‘Tim Krul wissel’ toepaste. Het bleek een gouden greep.

Droomstart
FC Lisse kende een droomstart op bezoek bij Excelsior Maassluis. Al na zes minuten tekende Thierry Monteny voor de 0-1 na een sterke actie van Rowdy van der Putten. FC Lisse kreeg bovendien voor rust al enkele kansen om de marge te vergroten, maar ook de thuisploeg was enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Die viel direct na rust via Sefa Kurt.

Slijtageslag
Met een 1-1 stand in een zinderende tweede helft werd ook aan de verlenging begonnen. Steeds meer verwerd het duel tot een ware slijtageslag. FC Lisse moest bovendien aan het begin van de tweede verlenging verder met tien man na een tweede gele kaart voor Niels Buijs. Ook Maassluis eindigde het duel niet met elf speler door een grove charge van Tiryakioglu op Hanne Hagary.

Penaltykiller
Voor de strafschoppenserie gokte FC Lisse-coach Robbert de Ruiter op een ‘Tim Krul scenario’. Hij wisselde in de slotseconden doelman Björn Haggerty voor Wesley Storm. Het bleek een gouden greep, want Storm ontpopte zich tot penaltykiller en bezorgde FC Lisse de zege.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD