woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlClubsAFCKNVB Beker: Enorme stunt van RKC tegen PSV en AFC verrast TOP...

KNVB Beker: Enorme stunt van RKC tegen PSV en AFC verrast TOP Oss

PSV, koploper van de Eredivisie, blameerde zich dinsdagavond in het eigen stadion door een nederlaag tegen RKC Waalwijk (2-3 na verlenging). Trainer Mark van Bommel stuurde elf andere namen het veld in en kreeg voor deze keuze het deksel op de neus. AFC wist zich ook te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker, het rekende op historische grond af met TOP Oss (1-0).

PSV – RKC Waalwijk
De lijstaanvoerder van de Eredivisie kwam flitsend uit de startblokken en niets leek een eenvoudige avond in de weg te staan voor de Eindhovenaren. Gutierrez wist in de eerste minuut de score al te openen na een fout van doelman Vaessen (1-0). PSV, dat door trainer/coach Mark van Bommel op maar liefst elf plaatsen gewijzigd was , deed het vervolgens wat rustiger aan. In de 29ste minuut kwam RKC Waalwijk op gelijke hoogte, uit een hoekschop kopte Van Weert raak (1-1).  Voor de pauze wist geen van beiden ploegen het net van de tegenstander nog te vinden waardoor men de kleedkamer op moest zoeken met een gelijke stand.

Met nog een klein kwartier te spelen leek PSV er alsnog vandoor te gaan met de overwinning. Mauro Junior profiteerde van een fout in de verdediging van RKC Waalwijk (2-1). Supporters van PSV maakten zich op om naar huis te gaan toen in de laatste minuut van de officiële speeltijd Maatsen alsnog de 2-2 op het scorebod wist te zetten (2-2) waardoor een onverwachte verlenging noodzakelijk was. In de 109e minuut was het wederom Maatsen die RKC Waalwijk naar een voorsprong wist te schieten (2-3). PSV bracht onder andere Lozano binnen de lijnen, maar men wist de broodnodige gelijkmaker niet meer te maken.

AFC – TOP Oss
De bekerwedstrijd tussen de Amsterdammers en de Brabantse formatie werd gespeeld in het Olympisch stadion. Het slechte gras en de hevige regenbuien zorgden ervoor dat het een waterballet werd. Op bepaalde plekken kon de bal niet meer rollen en spelers gleden veelvuldig uit. In de eerste helft wist geen van de ploegen een treffer te produceren waardoor de ruststand 0-0 was. In de 63ste minuut kreeg TOP Oss de bal niet goed weg en vervolgens wist Yordi Teijsse de bal achter de doelman van de Brabanders te krijgen (1-0). TOP Oss moest de laatste minuten met één man minder spelen toen Lorenzo Pique rood kreeg. Er werd niet meer gescoord waardoor AFC zich plaatste voor de volgende ronde.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD