dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB Beker | DVS'33 wint penaltyserie van Noordwijk en hoofdklasser Capelle verrast...

KNVB Beker | DVS’33 wint penaltyserie van Noordwijk en hoofdklasser Capelle verrast HHC Hardenberg

Capelle zorgde zonder enige twijfel voor de grootste verrassing in het bekertoernooi op de dinsdagavond. De hoofdklasser plaatste zich na verlenging ten koste van HHC Hardenberg voor de volgende ronde (0-2). Verder plaatste DVS’33 zich na strafschoppen ten koste van Noordwijk. G.V.V.V., IJsselmeervogels en AFC bekeren ook verder, dat deed men na verlenging. 

DVS’33 – Noordwijk
In de 25ste minuut werd door Noordwijk de bal verloren op het middenveld die opgepikt werd door Kruisheer. Hij wist vervolgens ook af te ronden en DVS’33 op voorsprong te zetten (1-0). Nog voor de pauze wist Vloedgraven de voorsprong uit te breiden naar 2-0. In de tweede helft werd het weer spannend in Ermelo toen Bouwman tekende voor de 2-1. In de 58ste minuut kreeg Noordwijk de uitgelezen kans om de stand gelijk te trekken. De toegekende strafschop werd echter hoog over geschoten door Rishanali. Met nog een kwartier op de klok kwam Noordwijk alsnog naast DVS’33, Van Oosten zag zijn inzet op de paal belanden en de rebound werd een prooi voor Emiel Wendt (2-2).

Achilles Veen – DTS Ede
Nadat eerder een treffer geannuleerd werd van de thuisploeg was het in de twintigste minuut wel echt raak. Wouter Verstraaten wist de doelman van de ploeg uit Ede met een schot van afstand te passeren (1-0). Waar misschien gedacht werd dat Achilles Veen verder uit zou lopen was het DTS Ede dat na 26 minuten op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap raakte de muur en vervolgens viel de bal voor de voeten van een DTS-er die de bal binnen kon tikken (1-1). Net voor de pauze kreeg Achilles Veen weer een tik te verwerken toen DTS Ede ook nog voor de tweede keer het net wist te vinden (1-2). Halverwege de tweede helft moesten de Edenaren verder met één man minder nadat een speler met rood het veld moest verlaten. In de 83ste minuut kwam Achilles weer naast DTS, Mats van Huijgenvoort schoot de 2-2 binnen. Met nog zeven minuten te spelen in de verlenging bepaalde Teun Sebregts de eindstand op 3-2 in het voordeel van Achilles Veen.

GVVV – VVOG
G.V.V.V. had slechts twee minuten nodig om op voorsprong te komen tegen VVOG. Op aangeven van Tom Oostinjen was Jordi Bitter uitermate snel trefzeker (1-0). De Harderwijkers kwamen na achttien minuten spelen weer terug in de wedstrijd. Mitchell Dijkhof schoot de bal binnen nadat de bal vanaf de achterlijn op hem teruggelegd werd (1-1). Lars ten Teije wist in de 96ste minuut de 2-1 op het bord te zetten, dit nadat hij de bal langs de doelman van VVOG kopte na een afgemeten voorzet van Melvin van de Haar. Laatstgenoemde was later ook verantwoordelijk voor de beslissende 3-1 in het voordeel van GVVV.

HHC Hardenberg – Capelle
In de eerste helft van de verlenging kwam de ploeg uit Capelle aan den IJssel op een 0-1 voorsprong door een vrije trap van Slabbenkoorn (0-1). Olaf van der Sande gooide het duel in het slot met de 0-2 in het voordeel van Capelle (0-2).

IJsselmeervogels – Sportlust’46
De ploegen leken te gaan rusten met een stand van 0-0, maar daar stak de thuisploeg alsnog een stokje voor. In de 44ste minuut kwam de thuisploeg aan de leiding door Khalid Tadmine (1-0). Sportlust’46 kwam na 67 minuten op gelijke hoogte met de Vogels, Nick Verhagen schoof de bal achter doelman Schaap (1-1). De verlenging was nog maar net gestart toen Rydell Poepon de 2-1 aan liet tekenen in het voordeel van IJsselmeervogels. Na de 3-1 van Yassine Tekfaoui in de 107e minuut was het verzet van Sportlust’46 gebroken en plaatste de ploeg uit Spakenburg zich voor de volgende ronde.

FC Lisse – AFC
Na vijf minuten spelen was er al gejuich te horen in Lisse. Uit een counter was het Jaap Zwetsloot die de gastheren op voorsprong wist te zetten (1-0). In de 35ste minuut kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte (1-1) door De Mooij. Drie minuten later moest FC Lisse verder met één man minder, dit door een rode kaart voor Tom Zwetsloot. In de zesde minuut van de verlenging kwam AFC aan de leiding toen Raily Ignacio de 1-2 aan liet tekenen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD