woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB Beker | Dit waren de grootste verrassingen van vanavond

KNVB Beker | Dit waren de grootste verrassingen van vanavond

Tweede Divisionisten Koninklijke HFC en TEC liggen vroegtijdig uit het KNVB Bekertoernooi. HFC struikelde over ADO’20, terwijl TEC ten onder ging tegen Gemert.

Een van de grootste verrassingen van de tweede kwalificatieronde van de KNVB was de eliminatie van TEC, de nummer 3 van de Tweede Divisie, door Gemert uit de Derde Divisie Zondag. De zwart-witten legden in de eerste helft de basis voor de bekerzege toen Willem den Dekker en Joop Daniels voor een 2-0 ruststand zorgden. Direct na rust bracht TEC de spanning terug. Nota bene linksback Guido van Rijn schoot knap raak: 2-1. In de slotfase, toen TEC veel risico ging nemen, profiteerde Gemert toen Den Dekker zijn tweede maakte: 3-1. Dat was de genadeklap voor de ploeg van Hans van de Haar en maakte de stunt van Gemert compleet.

Het duel tussen twee clubs uit de Derde Divisie Zondag, Hoogland en Westlandia, werd een prooi voor de gasten uit Naaldwijk. Anwar Beeldstroo zette de equipe van Cesco Agterberg na 20 minuten op 0-1. Dat Hoogland het laatste deel van de wedstrijd met tien man verder moest na een rode kaart maakte de uitdaging nog groter voor de thuisclub. Het kon dan ook geen verandering brengen in de 0-1 stand.

Kozakken Boys kende een fijne start tegen Groene Ster. Gwaeron Stout opende na een kwartier de score voor de Werkendammers. De ploeg van Rick Adjei kreeg daarna nog aardig wat kansen, maar pas een kwartier na rust viel de 2-0 via Johnny Lommers. Daarmee was het duel beslist, waardoor de Werkendammers zich dankzij een reguliere zege plaatsen voor het (lucratieve) hoofdtoernooi.

Spakenburg en UNA boden het aanwezige publiek in ieder geval drie treffers in de eerste helft. Floris van der Linden tekende voor de 1-0, de gelijkmaker kwam van UNA-spits Serhat Koc. Direct na die treffer zette Robin Eindhoven echter de Blauwen al weer op voorsprong. Na rust breidde de formatie van Eric Meijers de marge uit naar 3-1 via Hero van Lopik uit een verlengde hoekschop. UNA kreeg weer even hoop toen Koc ook de 3-2 scoorde, maar wederom volgde direct een reactie van Spakenburg. Frank Schilder zorgde ervoor dat de marge vrijwel direct weer 2 was. Dat leek de morele mokerslag voor de Veldhovense gasten, want vanaf de penaltystip mocht Spakenburg via Lowie van Zundert ook de 5-2 maken. Dat was tevens de eindstand.

GVV Unitas mocht, zoals al vaker dit seizoen, Jerrel Hak dankbaar zijn. Hij was ook in het bekerduel tegen Ter Leede trefzeker: 1-0. Dat was tevens het winnende doelpunt, waardoor Unitas doorgaat naar het hoofdtoernooi en Ter Leede klaar is dit bekerseizoen.

Koninklijke HFC leverde op bezoek bij ADO’20 een matige eerste helft af. De Heemskerkers namen dan ook via Jan-Willem Tesselaar een 1-0 voorsprong. Met nog zo’n twintig minuten te gaan deden de Haarlemmers wat terug. En natuurlijk was Sietse Brandsma weer de doelpuntenmaker op aangeven van Roy Castien: 1-1. De Haarlemmers, op verzoek van de KNVB spelend in het oranje, schoten zichzelf echter daarna in de voet door de rode kaart voor Kane Prins. Het bleek de voorbode van nader onheil, want Sead Mazreku scoorde korte tijd later de 2-1 voor ADO’20. Dat was tevens de eindstand, waardoor de Superezels stuntten tegen HFC.

Mike Reuvers had een groot aandeel in de bekerzege van Staphorst op Dongen. Hij scoorde na 20 minuten de 1-0 en na ruim een uur spelen ook de 2-0. Een kwartier voor het einde werd het toch nog spannend doordat Mart van Bree de 2-1 op zijn naam schreef. Het gaf Dongen weer hoop en zodoende moest Staphorst-doelman Jorick Maats vervolgens flink aan de bak. Toch was het uiteindelijk wederom Reuvers die beslissend was. Zijn derde treffer van de avond betekende ook de 3-1 eindstand.

Hercules kwam al vroeg op 1-0 tegen ACV Assen. Bjorn van Gorkom scoorde na zo’n 13 minuten op sportpark Voordorp. Maar omdat Pascal Huser diep in blessuretijd echter gelijkmaakte, draaide de wedstrijd uit op verlengingen. Ook die bracht echter geen beslissing, waardoor strafschoppen een winnaar moesten uitwijzen. Vanaf elf meter bleek ACV het meest koelbloedig: 4-3

OSS’20 en HSC’21 trapten drie kwartier later vanwege pech van de bus van HSC. De verstoorde voorbereiding had echter geen vat op de gasten uit Haaksbergen, want die pakten brutaal een voorsprong via Diego van der Weide. OSS deed echter een paar minuten later wat terug via Jos Peltzer: 1-1. Na een half uur in de tweede helft nam OSS’20 de leiding. Nu was het Tom Pijnenburg die scoorde. De thuisploeg wist vervolgens de 2-1 voorsprong over de streep te brengen.

In Oostzaan voltrok het interessante treffen tussen OFC en Excelsior Maassluis zich lange tijd doelpuntloos. Pas aan het einde van de eerste helft van de verlenging brak invaller Mikail de Brito Ramos met een volley de ban voor de Tricolores: 0-1. OFC nam daarop logischerwijs alle risico’s, maar moest dat bekopen met de late 0-2, eveneens van De Brito Ramos, waarmee de beslissing definitief viel.

De uitslagen van de vanavond gespeelde bekerduels:
ADO’20 – Koninklijke HFC 2-1
Gemert – TEC 3-1
Unitas – Ter Leede 1-0
Hoogland – Westlandia 0-1
Kozakken Boys – Groene Ster 2-0
OFC – Excelsior Maassluis 0-2 na verlenging
OSS’20 – HSC’21 – 2-1
Spakenburg – UNA 5-2
Staphorst – Dongen 3-1
Hercules – ACV – 1-1 ACV wint na strafschoppen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD